Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυστριακές απειλές για κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας – ΠΓΔΜ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Την απειλή κλεισίματος των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, ως μέσο πίεσης προς την Αθήνα για το προσφυγικό, επισείει ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, με δήλωσή του στα «Νέα».

«Εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχτεί ευρωπαϊκή βοήθεια», σημειώνει.

Όπως εκτιμά ο Αυστριακός ΥΠΕΞ, το κλείσιμο των συνόρων θα λειτουργήσει αποθαρρυντικά για τους πρόσφυγες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη.

«Πρέπει να μειώσουμε τις ροές προσφύγων. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τους σταματήσουμε σε κάποια σύνορα», ανέφερε, προσθέτοντας πως αν αυτά δεν είναι τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, πρέπει να είναι τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Η κλιμάκωση των Χούθι ανησυχεί και την Κίνα

Peristerinews.gr Newsroom

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Peristerinews.gr Newsroom

Ιαπωνία: Πάνω από 100.000 οι αιωνόβιοι για πρώτη φορά

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment