PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυστρία: Το Λαϊκό Κόμμα του Κουρτς νικητής στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές


Τη μεγάλη νίκη που πέτυχε το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του κατά τις σημερινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία εκθείασε, απευθυνόμενος το βράδυ σε εκατοντάδες οπαδούς του στα γραφεία του κόμματος, ο Αυστριακός πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος και πιθανόν εκ νέου επικεφαλής της προσεχούς κυβέρνησης στη χώρα, ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Εκφράζοντας επανειλημμένα ευχαριστίες στους ψηφοφόρους του, επανέλαβε πολλές φορές ότι μένει άφωνος από το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό του 37,1% (κατά 5,6 μονάδες αυξημένο σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές του Οκτωβρίου 2017), «που δεν το περιμέναμε», έπειτα από τέσσερις «δύσκολους» μήνες που μεσολάβησαν από τη διάλυση της προηγούμενης κυβέρνησης έως σήμερα, που ο κόσμος επανεξέλεξε το Λαϊκό Κόμμα με ένα τόσο καλό αποτέλεσμα.

Στη σύντομη ομιλία του, που συνοδεύονταν από τις έντονες επευφημίες των οπαδών και στελεχών του κόμματός του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς έκανε λόγο για τη «μεγάλη εμπιστοσύνη» από την πλευρά των ψηφοφόρων και τη «μεγάλη ευθύνη» που αναλαμβάνει το κόμμα του.

«Θέσαμε στον προεκλογικό αγώνα τα σωστά θέματα, η κατεύθυνση είναι η σωστή, συνεχίζουμε» τόνισε, από την πλευρά της, μιλώντας απόψε σε οπαδούς του κόμματός της στη Βιέννη, η αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, παραδεχόμενη την ήττα τους.

Με ποσοστό 21,8% (μειωμένο κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές του Οκτωβρίου 2017), οι Σοσιαλδημοκράτες κατέγραψαν σήμερα το χειρότερο αποτέλεσμά τους σε εθνικές εκλογές στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Αναφέροντας πως δεν μπορεί κάποιος να είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που δεν είναι αυτό για το οποίο όλοι αγωνίστηκαν, η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών – η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του κόμματος στην εκατοντάχρονη και πλέον ιστορία του – σημείωσε πως «σήμερα ήταν ένας ενδιάμεσος σταθμός, ο δρόμος συνεχίζεται, είναι ο δρόμος της ανθρωπιάς, που μαζί θα τον συνεχίσουμε», ενώ ευχαρίστησε επανειλημμένα στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment