Διεθνή

Αυστρία: Σε lockdown από τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι

Η Αυστρία θέτει σε lockdown εκατομμύρια ανεμβολίαστους πολίτες από τη Δευτέρα για να αντιμετωπίσει την αύξηση των μολύνσεων σε επίπεδα ρεκόρ, δήλωσε την Κυριακή ο καγκελάριος της χώρας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

«Πρέπει να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού. Είναι επαίσχυντα χαμηλό», είπε ο Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας το νέο μέτρο έπειτα από τηλεδιάσκεψη με τους κυβερνήτες των εννέα επαρχιών της Αυστρίας.

Περίπου το 65% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του COVID-19. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στη Δυτική Ευρώπη.

Η απόφαση απαγορεύει στους ανεμβολίαστους ηλικίας άνω των 12 ετών να βγουν από τα σπίτια τους, παρά μόνο για τις βασικές δραστηριότητες όπως η εργασία, τα ψώνια προϊόντων βασικής ανάγκης, το περπάτημα ή ο εμβολιασμός.

Οι αρχές ανησυχούν ότι το προσωπικό των νοσοκομείων δεν θα είναι πλέον σε θέση να χειριστεί την αυξανόμενη εισροή ασθενών με COVID-19.

«Είναι δουλειά μας ως κυβέρνηση της Αυστρίας να προστατεύσουμε τον λαό», είπε ο καγκελάριος της χώρας. «Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε ότι από τη Δευτέρα… θα υπάρξει lockdown για τους μη εμβολιασμένους», δήλωσε.

Το lockdown επηρεάζει περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα με πληθυυσμό 8,9 εκατ., όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων APA. Να σημειωθεί ότι το lockdown δεν ισχύει για παιδιά κάτω των 12 ετών, επειδή δεν μπορούν ακόμη να εμβολιαστούν επίσημα.

Το lockdown θα διαρκέσει αρχικά για 10 ημέρες και η αστυνομία θα κληθεί να ελέγχει όσους είναι έξω για να βεβαιωθεί ότι είναι εμβολιασμένοι, είπε ο Σάλενμπεργκ.

Related posts

ΝΑΤΟ: Η Τουρκία μπλοκάρει την άμεση ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας

Peristeri News

ΝΑΤΟ: Σουηδία και Φινλανδία κατέθεσαν επισήμως αίτημα ένταξης

Peristeri News

Τουρκία: Ένοπλος προσπάθησε να μπει στο σπίτι του Ερντογάν

Peristeri News

Leave a Comment