• Παρασκευή, 7 Μάι, 2021

Αυστρία: Παρατείνεται έως 18 Απριλίου το σκληρό lockdown

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος06/ 2021

Την παράταση έως τις 18 Απριλίου του σκληρού lockdown στα τρία από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια στα ανατολικά της Αυστρίας, (Βιέννη, Κάτω Αυστρία, Μπούργκελαντ), αποφάσισαν το απόγευμα στις διαβουλεύσεις που είχαν οι κυβερνήτες των τριών κρατιδίων με την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων.

Ο αυξανόμενος αριθμός λοιμώξεων και η κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των τριών κρατιδίων οδήγησε στην απόφαση της παράτασης του σκληρού lockdown, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι το λιανικό εμπόριο, οι υπηρεσίες σωματικής φροντίδας, μουσεία και ζωολογικοί κήποι θα παραμείνουν κλειστά για μία ακόμη εβδομάδα, ενώ στα υπόλοιπα ομόσπονδα κρατίδια θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα έως τώρα περιοριστικά μέτρα και όχι αυτά του σκληρού lockdown.

Στρατηγική «περιφερειοποίησης»

Την στρατηγική της «περιφερειοποίησης», δηλαδή της επιβολής μέτρων ανάλογα με την περιφέρεια, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς αποκαλεί «μοντέλο επιτυχίας».

Το σκληρό lockdown είχε αρχικά προβλεφθεί για τα τρία ανατολικά κρατίδια για τις ημέρες του Πάσχα των Καθολικών (στις 4 Απριλίου) και επρόκειτο να ισχύσει έως την 5η Απριλίου.

Ωστόσο, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την παράταση της ισχύος του lockdown στο κρατίδιο του μέχρι την 11η Απριλίου. Ήδη πριν τις σημερινές διαβουλεύσεις κορυφής, κυβέρνησης, τοπικών κυβερνητών και εμπειρογνωμόνων, ο δήμαρχος Βιέννης είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε ένα πιο μακράς διάρκειας και πιο συνεπές lockdown.