PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυστρία: Αναστέλλεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τον κορωνοϊό


Η Αυστρία αναστέλλει την εντολή της για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, δήλωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη, παρακάμπτοντας ουσιαστικά μια γενική απαίτηση για τους ενήλικες να εμβολιαστούν κατά του COVID-19.

Η χώρα των Άλπεων έγινε η πρώτη δυτική δημοκρατία που αποφάσισε να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά τη διάρκεια ενός κύματος ρεκόρ λοιμώξεων τον περασμένο Νοέμβριο. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει προχωρήσει τόσο, αν και η Ιταλία απαιτεί να εμβολιαστούν άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.

Η απόφαση για την επιβολή της εντολής ελήφθη εν μέσω πολιτικής αστάθειας, ακολουθούμενη από διαμάχη. Η εντολή για το εμβόλιο τέθηκε σε ισχύ πριν από έναν μήνα, αλλά πρόστιμα για μη συμμόρφωση έως και 3.600 ευρώ επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ μόνο από τα μέσα Μαρτίου — και στην πραγματικότητα δεν επιβλήθηκαν ποτέ.

Η κυβέρνηση αποδέχτηκε τη συμβουλή μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων να αναστείλει την εντολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού και θα επανεξετάσει την κατάσταση σε τρεις μήνες, δήλωσε η υπουργός Συνταγματικών Υποθέσεων Καρολίν Έντσταντλερ, επικαλούμενη η Die Presse.

Η εντολή για το εμβόλιο πυροδότησε τεράστια διαμάχη στην Αυστρία, με την ακροδεξιά να ηγείται διαμαρτυριών ενάντια στη διαχείριση της πανδημίας της κυβέρνησης. Ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μικστάιν παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από 11 μήνες στη δουλειά λέγοντας ότι είχε γίνει στόχος απειλών για τη ζωή του.

Η Αυστρία, με πληθυσμό σχεδόν 9 εκατομμυρίων, έχει αναφέρει συνολικά 3 εκατομμύρια κρούσματα COVID και 14.500 θανάτους. Το ποσοστό εμβολιασμού του είναι σύμφωνο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με το 72% των πολιτών να έχει κάνει το πλήρες σχήμα εμβολίου.

 

Πληροφορίες από Politico

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment