PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυστραλία: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε 200.000 λίτρα θειικού οξέος


Τρένο που μετέφερε 200.000 λίτρα θειικού οξέος εκτροχιάστηκε χθες σε απομακρυσμένη περιοχή, στην πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, που είχε πληγεί προηγουμένως από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι υπήρξε μια πολύ μικρή διαρροή θειικού οξέος και ντίζελ στον τόπο του ατυχήματος, το οποίο σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων ανατολικά της Τζούλια Κρικ. «Η μηχανή και τα 26 βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί», δήλωσε εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας του Κουίνσλαντ.

 

«Ομάδες ειδικών βρίσκονται εκεί για να κάνουν μια αποτίμηση της κατάστασης», ανέφερε παράλληλα ο επιθεωρητής Τρέβορ Κιντ στο Australian Broadcasting Corporation, χωρίς να αναφερθεί στα αίτια του ατυχήματος. Όπως είπε ο ίδιος, γίνεται επίσης αποτίμηση των συνεπειών του ατυχήματος στο περιβάλλον, αν και η περιοχή δεν βρίσκεται πολύ κοντά σε υδάτινους πόρους ούτε σε μεγάλες υποδομές.

Από την πλευρά της η σιδηροδρομική εταιρεία του Κουίνσλαντ ανακοίνωσε ότι οι ειδικοί της δεν έχουν ακόμη μπορέσει να αξιολογήσουν την κατάσταση καθώς πολλοί δρόμοι της περιοχής έχουν πλημμυρίσει.

Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τρία μέλη του σιδηροδρομικού προσωπικού τραυματίστηκαν ελαφρά στο ατύχημα.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment