PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αυστηρά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας


Δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας, αναμένεται ν΄ αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει στις έξι το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας, αναμένεται ν΄ αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει στις έξι το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη.

Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο κ. Καμίνης, καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις και χαρακτηρίζει σοβαρή απειλή για την πόλη την ολοένα και πιο εκτεταμένη χρήση βίας, καθώς και τα κρούσματα αυτοδικίας.

“Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, δαιδαλώδεις διαδικασίες και ανεξήγητα πολύπλοκες συναρμοδιότητες, κρατούν αιχμάλωτη την Αθήνα και αφήνουν τα προβλήματα να την πνίγουν” , τονίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων και υπογραμμίζει: “Για να μπορέσουμε να αναστρέψουμε το κλίμα πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε τώρα, σήμερα κιόλας, να λάβουμε μέτρα που θα βελτιώσουν άμεσα την κατάσταση”.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Σε κατάσταση συναγερμού η ΕΛ.ΑΣ. λόγω των δυο συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ετοιμάζει τείχος στην Ομόνοια για να αποτρέψει τη συνάντηση των δύο ομάδων, που υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούν αντιμέτωπες.

Στις 14.00 μπροστά από το δημαρχείο Αθηναίων, στην οδό Αθηνάς έχει προγραμματιστεί αντιρατσιστική συγκέντρωση, που διοργανώνουν αριστερές οργανώσεις και σύλλογοι αλλοδαπών, που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Η συγκέντρωση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών σε βάρος αλλοδαπών σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεταναστών.

Μια ώρα αργότερα, στις 15.00, στην διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Γ΄ Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής της πλατείας Βικτωρίας, στην οποία αναμένεται όπως και τις προηγούμενες ημέρες να συμμετέχουν και μέλη της «Χρυσής Αυγής», με στόχο να κινηθούν επίσης προς το Δημαρχείο.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας θα βρίσκονται από νωρίς σε επιφυλακή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτραπεί συνάντηση των δύο “στρατοπέδων” και ένας ακόμη κλεφτοπόλεμος στα γύρω στενά με νέες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment