PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Αφήστε τους αμάχους της Συρίας να φύγουν»


Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Ban ki Moon, ζήτησε από τους εμπλεκομένους στις μάχες στο Κουσέιρ της κεντρικής Συρίας να επιτρέψουν στους αμάχους να το εγκαταλείψουν.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Ban ki Moon, ζήτησε από τους εμπλεκομένους στις μάχες στο Κουσέιρ της κεντρικής Συρίας να επιτρέψουν στους αμάχους να το εγκαταλείψουν, προειδοποιώντας τους ότι θα λογοδοτήσουν για κάθε αγριότητα σε βάρος των πολιτών που βρίσκονται παγιδευμένοι στην πόλη αυτή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Martin Nezirski.

Σύμφωνα με τον Nezirski, ο Ban ki Moon «ζήτησε από όλες τις πλευρές να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποτραπούν οι ανθρώπινες απώλειες» και υπενθύμισε στη συριακή κυβέρνηση ότι «έχει καθήκον να προστατεύσει τους πολίτες και από την απειλή των πολιτοφυλακών».

«Ο γενικός γραμματέας ζητεί από τους εμπλεκομένους στις συγκρούσεις να επιτρέψουν στους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη», τόνισε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χιλιάδες πολίτες βρίσκονται ακόμα στο Κουσέιρ, μεταξύ των οποίων περίπου 1.000 τραυματίες. Εναντίον της πόλης αυτής εξαπέλυσαν επίθεση στις 19 Μαΐου ο συριακός στρατός και η λιβανική Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment