PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αφγανιστάν: Με αίμα βάφτηκαν οι εκλογές


Άρχισε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο Αφγανιστάν, αλλά η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε περίπου 20 ημέρες, ύστερα από μια εκλογική ημέρα που σημαδεύτηκε από επιθέσεις με τουλάχιστον 36 νεκρούς.

Η εκλογική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν μόλις τρία εκατομμύρια από τους συνολικά 8,9 εκατομμύρια εγκεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, χαρακτηρίστηκε από απόλυτο χάος.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Αχτάρ Μοχάμαντ Ιμπραχίμι ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι, ανάμεσά τους 27 άμαχοι, σε 193 επεισόδια και επιθέσεις με ρουκέτες ανά τη χώρα. Επιπλέον 100 πολίτες τραυματίστηκαν.

Πέραν των βίαιων επεισοδίων και του κλίματος τρόμου που καλλιέργησαν οι Ταλιμπάν, δπιαστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις και λάθη στους εκλογικούς καταλόγους, απουσία εκλογικών αντιπροσώπων, σοβαρές βλάβες στα μηχανήματα αναγνώρισης βιομετρικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι στην επαρχία Κανταχάρ οι κάλπες θα ανοίξουν το επόμενο Σάββατο, καθώς επίθεση των Ταλιμπάν την Πέμπτη αποδεκάτισε το επιτελείο των υπηρεσιών ασφαλείας της επαρχίας. Υπό τις συνθήκες αυτές τα τελικά αποτελέσματα και η σύνθεση της νέας Βουλής των 250 εδρών αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10 Νοεμβρίου.

Μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι διαπράχθηκε στο τέλος της ημέρας στην Καμπούλ με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment