Κοινωνία

ΑΔΜΗΕ: Εντοπίστηκε η αιτία των χθεσινών διακοπών ρεύματος

Στην αστοχία ενός διακόπτη που προμηθεύτηκε και εγκατέστησε ο Διαχειριστής μόλις το 2014, οφείλεται η βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης που προκάλεσε το μπλακ άουτ στην Αττική, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

Όπως τονίζει ο Διαχειριστής «η μέση διάρκεια ζωής των διακοπτών κυμαίνεται από 30 έως 50 χρόνια και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, η πρώτη συντήρηση θα έπρεπε να λάβει χώρα το 2020».

Επιπλέον, ο ΑΔΜΗΕ κάνει λόγο για ένα εξαιρετικά σπάνιο συμβάν, καθώς από την έκρηξη που προκλήθηκε εκτοξεύθηκαν θραύσματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τόξο ισχύος τόσο υψηλής ενέργειας, που οδήγησε στην τήξη του μεταλλικού στελέχους του μονωτήρα που συγκρατούσε έναν από τους αγωγούς μεταφοράς φορτίων, ενώ κατά την πτώση του ο αγωγός προσέκρουσε σε τρεις ζυγούς προκαλώντας άμεσα βραχυκύκλωμα.

Από σήμερα ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ξεκίνησε έκτακτους ελέγχους σε όλα τα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης, προκειμένου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, να αποκλειστεί η πιθανότητα να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο και οι πολίτες να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς.

Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε μία εβδομάδα, ενώ σημειώνεται πως με απόφαση της διοίκησης από τα τέλη του 2017, ο ΑΔΜΗΕ υλοποιεί ήδη εκτεταμένο πρόγραμμα προληπτικής ανανέωσης κρίσιμων στοιχείων εξοπλισμού του Συστήματος Μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα.

«Η αναλυτική διερεύνηση του χθεσινού γεγονότος συνεχίζεται και οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου αντιστοιχούν», καταλήγει ο ΑΔΜΗΕ.

Related posts

Τι ισχύει για την 4η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Peristeri News

Κορωνοϊός: 15.498 νέα κρούσματα – 13 θάνατοι – 97 σε ΜΕΘ

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 14.906 rapid test – 2.458 θετικά την Τετάρτη 29/6

Peristeri News

Leave a Comment