Κοινωνία

ΑΔΜΗΕ: Αποκαταστάθηκε η βλάβη μετά τις διακοπές ρεύματος

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές της Αττικής, καθώς και στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Ρουφ. Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση άρχισαν στις 11.35 το πρωί, ενώ η σταδιακή αποκατάσταση ολοκληρώθηκε στις 12.00 το μεσημέρι.

Χωρίς ρεύμα παρέμειναν περιοχές σε Δάφνη, Υμηττό, Βύρωνα, Ηλιούπολη, Αγιο Δημήτριο και τμήμα του Δήμου Αθηναίων, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν στον Πειραιά και τη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ η διακοπή οφείλεται σε εσφαλμένο χειρισμό: Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα, στις 11.35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης 150 kV με σημείο εκκίνησης τον υποσταθμό Ρουφ. Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ακόμη ότι δεν εντοπίζονται βλάβες στον εξοπλισμό, ούτε προκλήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος για το προσωπικό.

«Το πρόβλημα στον υποσταθμό Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11.42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης».

Να σημειωθεί ότι διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε και την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Related posts

Υπολογίσετε την ετήσια άδεια που δικαιούστε – Τι ισχύει για τη χορήγησή της

Peristeri News

Η Ρ. Πισπιρίγκου ποινικά υπόλογη και για τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας

Peristeri News

Πολύ αυξημένη η κίνηση στους δρόμους

Peristeri News

Leave a Comment