PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση ενάντια στην αξιολόγηση την Τρίτη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την «εκβιαστική, διασπαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική τροπολογία της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, για την αξιολόγηση στο Δημόσιο» διοργανώνει την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωσή της, η κ. Γεροβασίλη προωθεί την ίδια μέρα για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής τη συγκεκριμένη τροπολογία, με την οποία «η κυβέρνηση προσπαθεί να ‘απαντήσει’ στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από την μνημονιακή υποχρέωση για ‘αξιολόγηση’».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίμαχη τροπολογία «καθιερώνει την τιμωρία των απεργών με τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες κρίσεων, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού».

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν είναι ούτε υπάλληλοι της εκάστοτε κυβέρνησης, ούτε υποτελείς της. Δεν μπορεί, λοιπόν, η κ. Γεροβασίλη να ‘αποφασίζει και να διατάζει’. Δεν μπορεί προκειμένου να ‘σπάσει’ μια απεργία, να νομοθετεί ποινές για αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, να τροποποιεί διοικητικές διαδικασίες, να αλλάζει ημερομηνίες προκειμένου να μπορέσει η ίδια να ‘απολογηθεί’ στους θεσμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

Ζητεί τέλος να αποσυρθούν η τροπολογία και ο νόμος για την αξιολόγηση και κηρύσσει παναττική στάση εργασίας από τις 12:30 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της Τρίτης.

Συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην παναττική στάση της ΑΔΕΔΥ

Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την συνέχιση της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση και την συμμετοχή των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση στην παν αττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 19 Σεπτέμβριου 2017 από τις 12.30 το μεσημέρι έως την λήξη του ωραρίου. Αναλυτικά:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, απέναντι στην εκβιαστική τροπολογία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας Όλγας Γεροβασίλη, έλαβε απόφαση για συνέχιση της Απεργίας-Αποχής από κάθε διαδικασία και ενέργεια που αφορά στην δήθεν αξιολόγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων.

Η μέχρι σήμερα μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στους Δήμους όλης της χώρας στην κινητοποίηση που αποφάσισε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απέναντι στην εφαρμογή της προσχηματικής αξιολόγησης της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής των δανειστών, ανάγκασε την κα Όλγα Γεροβασίλη να προσφύγει σε άκρως αντιδημοκρατικές πρακτικές που θυμίζουν άλλες «μαύρες» εποχές, καταθέτοντας εσπευσμένα τροπολογία η οποία ουσιαστικά νομοθετεί την απεργοσπασία.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, νομοθετεί κατά της απεργίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, καταστρατηγώντας στην πράξη τον Ν.1264/1982 και το κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία που δεν τόλμησαν να αγγίξουν και οι πιο ακραίοι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού, αφού απαγορεύει τη συμμετοχή στις επόμενες κρίσεις Προϊσταμένων σε όσους εργαζόμενους συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή και δεν συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης.

Το γεγονός ότι η «αξιολόγηση» είναι προαπαιτούμενο που θέτουν οι δανειστές για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι η «αξιολόγηση» οδηγεί στην συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην δημιουργία ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους με λίγους εργαζόμενους που θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες, εξυπηρετώντας τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καλεί την κυβέρνηση και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη, να αποσύρουν άμεσα την κατάπτυστη τροπολογία-εκβιασμό των εργαζομένων. Καλεί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία-Μέλη της, να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, Συσκέψεις και Συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων για τα νέα δεδομένα στο θέμα της αξιολόγησης αλλά και την συνέχιση και περιφρούρηση της Απεργίας-Αποχής με ακόμη πιο δυναμική και μαζική συμμετοχή.

Σε περίπτωση που ψηφιστεί από την Βουλή η συγκεκριμένη απαράδεκτη τροπολογία, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα εκδώσει νεότερη ανακοίνωση με τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις προς τους εργαζόμενους σε συνδικαλιστικό, κινηματικό και Νομικό επίπεδο, για την πλήρη κάλυψη όλων των εργαζομένων και κυρίως των Προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων που συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Καλεί παράλληλα την ηγεσία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα σε πολιτικό, συνδικαλιστικό και Νομικό επίπεδο για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στους εκφοβισμούς, εκβιασμούς και τρομοκράτηση των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα από την κα Όλγα Γεροβασίλη και την κυβέρνηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά στην Παναττική Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 από τις 12:30 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στη 1.00 μ.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τη Βουλή.

Γνωρίζουν καλά οι κυβερνώντες ότι τέτοιου είδους τακτικές και πολιτικές που συμπεριλαμβάνουν προσπάθειες εκφοβισμών, εκβιασμών και τρομοκράτησης, δεν περνάνε στους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και αν χρειαστεί θα δώσουν για μία ακόμη φορά δυναμική απάντηση, όπως και στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδας συμπληρώματος διατροφής

Peristeri News

Κατεβάζει ρολά το TAXISnet, το gov.gr και το e-ΕΦΚΑ λόγω αναβάθμισης

Peristeri News

Χειρόφρενο τραβούν την Τετάρτη τα ταξί λόγω φορολογικού

Peristeri News

Leave a Comment