PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη


Πανελλαδική στάση εργασίας για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου κήρυξε το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με σκοπό τη συμμετοχή στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήτριο.

Συγκεκριμένα, το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίασή του στις 2 Φεβρουαρίου αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η απόφαση ελήφθη «προκειμένου να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων με τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο στον αγώνα όλων των Φοιτητικών Συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης».

Το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων γιατί, όπως τονίζει, «η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού».

«Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απεργία από την ΠΟΣΔΕΠ

Υπενθυμίζεται ότι απεργία για την ίδια μέρα έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού.

Σύμφωνα με ψήφισμα που έγινε ομόφωνα δεκτό, κατά την διάρκεια του 16ου συνεδρίου, η Ομοσπονδία δήλωσε πως υποστηρίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Leave a Comment