PeristeriNews.gr
Πολιτική

Άδ. Γεωργιάδης: Γενική καραντίνα δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά


Έχουμε αύξηση στα κρούσματα, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στον ΑΝΤ1, αναφέροντας παράλληλα ότι «από την άλλη, δεν βλέπουμε να υπάρχει ανάλογη πίεση στο σύστημα υγείας. Πρέπει να διαχειριστούμε την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα με ψυχραιμία. Ξεκινάμε με τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο γενικού lockdown, ο υπουργός είπε ότι «γενική καραντίνα δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά, διότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στις ΜΕΘ. Είναι πάνω από το 50% του πληθυσμού. Αυτούς δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε. Έχουν κάνει την υποχρέωση τους, έχουν εμβολιαστεί και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους περιορίσει, να τους πει “κάτσε σπίτι σου”».

«Αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί και είναι σε μεγαλύτερη ηλικία που κινδυνεύει περισσότερο, πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να αποφεύγει τις συναντήσεις με όσους κινούνται, διότι κινδυνεύουν να κολλήσουν και να πάνε στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ και κινδυνεύουν σοβαρά», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «αυτοί που έχουν κάνει την πρώτη δόση, μέσα στις επόμενες 10-20-30 ημέρες συμπληρώνουν και την δεύτερη δόση. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι ή έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να κάτσουν με την παρέα τους σε εξωτερικούς χώρους, δεν είναι απαραίτητο να πάνε σε εσωτερικό χώρο, καλοκαίρι είναι, δεν είναι και του θανατά να καθίσουν σε εξωτερικό χώρο».

«Κάθε φορά που εφαρμόζουμε καινούριο μέτρο, οι επιχειρηματίες αντιδρούν. Δεν τους αδικώ, διότι κάνουμε την ζωή τους πιο δύσκολη. Κανείς δεν θέλει να επιβάλλει μέτρα. Αν η Ελλάδα δείξει την εικόνα μιας χώρας χωρίς τήρηση μέτρων, η τουριστική εικόνα της χώρας καταστράφηκε», τόνισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την στήριξη επιχειρήσεων, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «νέα μέτρα οικονομικής στήριξης τώρα δεν προβλέπονται. Προϊόντος του χρόνου… θα δούμε», ενώ σε ό,τι αφορά τα πάρτι σε beach bar με χιλιάδες θαμώνες, ο υπουργός είπε ότι φέρουν ευθύνη οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment