PeristeriNews.gr
Διεθνή

Άμπε: Να δράσουμε ενωμένοι κατά της τρομοκρατίας


Τη δημιουργία ενός πλαισίου που θα επιτρέπει στον στρατό να προβαίνει στη διάσωση Ιαπώνων πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο εξετάζει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Τη δημιουργία ενός πλαισίου που θα επιτρέπει στον στρατό να προβαίνει στη διάσωση Ιαπώνων πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο εξετάζει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συνεργασίας με τη διεθνή κοινότητα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Οι δηλώσεις του Άμπε έγιναν ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, μία ημέρα αφότου η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε πως αποκεφάλισε τον Ιάπωνα δημοσιογράφο Κέντζι Γκότο. Μερικές ημέρες νωρίτερα, μέλη της οργάνωσης είχαν αποκεφαλίσει έναν ακόμα Ιάπωνα τον οποίο κρατούσαν όμηρο μαζί με τον Γκότο.

Ο μόνος τρόπος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι η συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα και η ενίσχυση των μηχανισμών για την ασφάλεια του λαού της Ιαπωνίας, είπε επίσης ο Ιάπωνας πρωθυπουργός. Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ιαπωνία είναι σταθερά προσηλωμένη στην εκπλήρωση της ευθύνης της ως μέλος της παγκόσμιας κοινότητας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Αν δεν δράσουμε ενωμένοι επειδή φοβόμαστε τους τρομοκράτες, αυτό θα είναι κάτι τόσο απεχθές όσο θέλουν οι τρομοκράτες», δήλωσε ο Άμπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment