PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Α.Παχατουρίδης: «Δεν μπορεί o Δήμαρχος να γίνει και διοικητής νοσοκομείου» (video)



Άκρως αντίθετο τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου με τη τροπολογία της κυβέρνησης στην οποία προβλέπεται να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των δήμων για την κάλυψη κάθε είδους δαπανών των δημόσιων δομών Υγείας.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης κατά την τοποθέτησή του στο Δ.Σ. τόνισε πως είναι αδιανόητο οι Δήμαρχοι να εκτελούν και χρέη διοικητή νοσοκομείου χωρίς να έχουν την παραμικρή εμπειρία στο χώρο της Υγείας.

Το θέμα ανέδειξε, με ερώτημά του κατά τη συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Γρηγόρης Τημπλαλέξης ενώ για το ίδιο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου», Παναγιώτης Παπανικολάου.

Έπειτα από πρόταση του κ. Παπανικολάου εκδόθηκε και σχετικό ψήφισμα από το Δημοτικό συμβούλιο, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις.

Η εν λόγω τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις».

Για το ίδιο θέμα η Κ.Ε.Δ.Ε. κατήγγειλε ότι η «ντροπολογία» -όπως τη χαρακτηρίζει- επιχειρείται να περάσει «στα κρυφά» κι ενώ τα μάτια της κοινής γνώμης είναι στραμμένα στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ακόμη χρεώνει στην κυβέρνηση ανικανότητα να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του ΕΣΥ και την κατηγορεί την Κεντρική Διοίκηση ότι με προχειρότητα και ανευθυνότητα επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της στις πλάτες της Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης ουσιαστικά αδιαφορούνΕπ για την υγεία των πολιτών όταν καλούν την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει την ευθύνη χρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας, ενώ γνωρίζουν ότι δεν διαθέτει τους αναγκαίους πόρους ακόμη και για να καλύψει τις δικές της ανάγκες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Με όμορφες δράσεις εορτάστηκε και φέτος στο Άλσος Περιστερίου η γιορτή της Μητέρας

Peristeri News

Ο Δήμος Περιστερίου γιορτάζει την Μητέρα στο Άλσος

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Leave a Comment