Κοινωνία

Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής: Όχι στις απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) “Kυριάκος Σιδηρόπουλος”, με επιστολή της προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας, ζητάει να ανανεωθούν όλες οι τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τέλος απαιτεί να προχωρήσει αμέσως η κυβέρνηση σε μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η επιστολή της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής:

«Με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ της ΕΛΜΕ απαιτεί από τον ΔΙΔΕ Γ΄Αθήνας να μην προβεί σε καμία απόλυση αναπληρωτή ή συμβασιούχου εκπαιδευτικού, των 3μηνιτών συμπεριλαμβανομένων και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους αναπληρωτές συναδέλφους μας, που πλήττονται βάναυσα από το καθεστώς της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας. Να ανανεωθούν αμέσως όλες οι συμβάσεις μέχρι το τέλος του σχολικού έτους! Άλλωστε είναι γνωστό σε όσους γνωρίζουν την κατάσταση των σχολείων της Γ΄ Αθήνας ότι είχε τοποθετήσει πολλούς αναπληρωτές 3μηνων συμβάσεων σε κενά που ούτε «έκτακτα» ήταν ούτε «covid», σε τάξεις μάλιστα που μέχρι τέλος Οκτωβρίου δεν είχαν διδαχθεί ούτε μία ώρα των αντίστοιχων μαθημάτων!

Ζητάμε κατάργηση όλου το νομοθετικού πλαισίου που μετατρέπει τους αναπληρωτές σε εργαζόμενους – λάστιχο (σε όλο τα προηγούμενα προστέθηκαν με πρόσχημα την πανδημία οι τρίμηνες συμβάσεις, οι τοπικές προσλήψεις ελέω ΔΙΔΕ κ.α.) και απαιτούμε να προχωρήσει αμέσως η κυβέρνηση σε μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, ώστε να στελεχώσει μόνιμα τα σχολεία με το αναγκαίο προσωπικό».

Related posts

ΕΟΔΥ: 14.906 rapid test – 2.458 θετικά την Τετάρτη 29/6

Peristeri News

Υπόθεση Ζέμπερη: Διεκόπη για τις 4 Οκτωβρίου λόγω κρούσματος κορωνοϊού

Peristeri News

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν rapid tests (30/6)

Peristeri News

Leave a Comment