PeristeriNews.gr
Κοινωνία

A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Για την έναρξη λειτουργίας του νέου ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου


Ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας του νέου ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου εξέδωσε η A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής τονίζοντας πως όλα έγιναν μετά από πολλές ολιγωρίες και καθυστερήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χρειάστηκαν τελικά πολλά χρόνια (από το 2007) για να εγκαινιαστεί μόλις φέτος (σχολικό έτος 2023-2024) και να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου παρά τις μεγάλες και χρόνιες ανάγκες του Δήμου Περιστερίου αλλά και τις ευρύτερες ανάγκες της Δυτικής Αθήνας.

Φυσικά, το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου δεν συνιστά εξαίρεση, καθώς διαχρονικά δυσλειτουργική και γεμάτη προσκόμματα είναι και η λειτουργία άλλων ειδικών σχολείων, όπως του ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου ή των ειδικών σχολείων της Οριζομύλων στο Αιγάλεω. Ειδικά, ως προς το ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου αξίζει να σημειωθεί ότι η στέγασή του βασίστηκε στη συστέγαση του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου με το 11ο Λύκειο Περιστερίου, γεγονός το οποίο δημιούργησε προφανώς σοβαρότατες δυσλειτουργίες και στα δύο σχολεία, χωρίς να δοθεί ουσιαστική λύση στο αρχικό πρόβλημα.

Επιπλέον, κατά το τρέχον σχολικό έτος το ΕΝΕΕΓΥΛ καλείται να φιλοξενήσει πολύ περισσότερους μαθητές από όσους επιτρέπουν οι προδιαγραφές του.

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνουν την απουσία ενδιαφέροντος για την ειδική αγωγή τόσο από την κεντρική διοίκηση όσο και από την διοίκηση του δήμου.

Αυτό δεν εμποδίζει, όμως, τη δημοτική αρχή να επαίρεται με περίσσια υποκρισία και θράσος για τη συμβολή της στην ίδρυση του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου.

Είναι ωστόσο το ίδιο το χρονικό της ιδρύσεως του ΕΕΕΕΚ που αποκαλύπτει την ανακολουθία δηλώσεων – πράξεων της δημοτικής αρχής. Η ίδρυσή του τοποθετείται στο έτος 2007 με την Υπουργική Απόφαση «ΥΑ 960/2007».Η κατασκευή του συνδέθηκε με το οικόπεδο «Μπόθου», που είχε δεσμευτεί για αυτή τη χρήση και που, σύμφωνα με τον ΟΣΚ, τον Ιανουάριο του 2012 βρισκόταν στο στάδιο της μελέτης αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και με ευθύνες της δημοτικής αρχής.

Παράλληλα, ήδη από το 2012, επίμονη είναι η άρνηση και κωλυσιεργία της δημοτικής διοίκησης να προχωρήσει στην έγκριση καταλληλότητας του κτιρίου του πρώην 3ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, προκειμένου να δοθεί μια πρώτη άμεση λύση στο ζήτημα της στέγασης του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου και της αποσυμφόρησης άλλων αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω.

Η δημοτική αρχή είχε άλλα σχέδια για το 3ο Δημοτικό, που δεν άπτονταν των εκπαιδευτικών αναγκών της ειδικής αγωγής στο Περιστέρι, θέλοντας να το καταστήσει Πολιτιστικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων. Παρεμπόδισε επίμονα την ανακατασκευή του κτιρίου και μόνο μετά από ισχυρές πιέσεις εγκατέλειψε τελικά τα σχεδία της.

Σήμερα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη και τη μνήμη μας, φτάνει στο σημείο να οικειοποιείται ακόμη και αυτά στα οποία αντιτάχθηκε.

Επιχειρώντας μια πλήρη αντιστροφή της εικόνας η Δημοτική Αρχή προβάλλει την ίδρυση του ΕΕΕΕΚ ως προσωπική επιτυχία(!!!). Δεν μας εκπλήσσει αυτή η στάση, καθώς είναι δηλωτική συγκεκριμένου πολιτικού ήθους. Ωστόσο την καταδεικνύουμε και την καταδικάζουμε ως πρακτική, καθώς αντίκειται στις ανάγκες των μαθητών μας και στον εκπαιδευτικό χώρο τον οποίο υπηρετούμε.

Μένοντας, τέλος, στο γεγονός της ίδρυσης και λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου την χαιρετίζουμε και δηλώνουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση μας, καθώς γνωρίζουμε ότι έτσι θα καλυφθούν μερικώς διαχρονικές ανάγκες της ειδικής αγωγής στην περιοχή μας. Πρόκειται για αγαθό που κατακτήθηκε με τους αγώνες και την επιμονή και της εκπαιδευτικής κοινότητας και συνιστά τεκμήριο των αποτελεσμάτων μιας στάσης ενεργής και μαχητικής, που δεν μένει απαθής απέναντι στις ανάγκες και τα προβλήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χαμός με τους εκδρομείς του Πάσχα – Μεγάλη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Πέμπτη

Peristeri News

Βαρθολομαίος: Η πίστη στην Ανάσταση είναι η βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας

Peristeri News

Leave a Comment