PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Βαρουφάκης: Στόχος μας η επανεξέταση του προγράμματος



Επιθυμία της Ελλάδας είναι να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της, όχι να έρθει σε σύγκρουση μαζί τους, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στους New York Times.

Επιθυμία της Ελλάδας είναι να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της, όχι να έρθει σε σύγκρουση μαζί τους, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στους New York Times.

Αυτό που ζητάμε, είπε ο νέος ΥΠΟΙΚ, είναι μια ευκαιρία να συνθέσουμε μια πρόταση, η οποία θα ελαχιστοποιεί τα κόστη της δανειακής συμφωνίας της Ελλάδας και θα δίνει στη χώρα μια ευκαιρία να ανασάνει ξανά.

«Δεν θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ. Θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης στους NYT. «Η αποστολή μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου», το οποίο, όπως είπε, σημαίνει απλά μια μετάθεση του προβλήματος.

Αντίθετα, η αποστολή μας, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, είναι «να αναδιαρθρώσουμε το χρέος και την οικονομία για να πάρουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε».

Η εφημερίδα παρατηρεί, πως τα σχόλια αυτά ίσως ερμηνευτούν από τους επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ ως αδυναμία της νέας κυβέρνησης να κατανοήσει το μέγεθος των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της μειώνοντας τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο στόχος που έχουν θέσει οι πιστωτές είναι για πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ. Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, όμως, δήλωσε στους NYT ότι η Αθήνα θα προτείνει έναν στόχο της τάξεως του 1% με 1,5% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου οι αρμοδιότητες όλων των ΔΟΥ Αττικής

Peristeri News

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες σε 12 δήμους

Peristeri News

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment