Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Το NATO αποσταθεροποιεί τις χώρες της Βαλτικής



Η Ρωσία κατήγγειλε τη Δευτέρα το NATO για «αποσταθεροποίηση» των χωρών της Βαλτικής, οι οποίες είναι μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Η Ρωσία κατήγγειλε τη Δευτέρα το NATO για «αποσταθεροποίηση» των χωρών της Βαλτικής, οι οποίες είναι μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Μεσκόφ τόνισε ότι η αποστολή πολεμικών αεροσκαφών τα οποία έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικά όπλα είναι μία «ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη», ενώ σημείωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να διασφαλίσει την εθνική ασφάλεια της χώρας, σε οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο των αχανών ρωσικών συνόρων, τα οποία εκτείνονται από τη Φιλανδία και τα όρια των Βαλκανίων μέχρι την Άπω Ανατολή.

Η Συμμαχία έχει ενισχύσει το τελευταίο διάστημα την παρουσία της στις τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, τις μόνες από τις συνολικά 15 χώρες που συναποτελούσαν τη Σοβιετική Ένωση οι οποίες έχουν ενταχθεί σε αυτό (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία).

Στις συγκεκριμένες χώρες παραμένουν ως κάτοικοι πολλοί εθνικά Ρώσοι, από την εποχή της ΕΣΣΔ, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν υπηκοότητα και δεν συμμετέχουν στην πολιτική ζωή.

Μετά την κρίση στην Ουκρανία, με την εμπλοκή της Ρωσίας στα εσωτερικά της γειτονικής της χώρας, οι τρεις βαλτικές δημοκρατίες ζήτησαν την προστασία της Δύσης από ενδεχόμενη ρωσική παρέμβαση στις υποθέσεις τους.

Τις δηλώσεις κατά του NATO εκ μέρους της Μόσχας έκανε, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment