PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ανασύρθηκε από το αρχείο η δικογραφία περί χρηματισμού βουλευτών



Ανασύρθηκε από το αρχείο μετα την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η δικογραφία για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων.

Ανασύρθηκε από το αρχείο μετα την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η δικογραφία για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων.

Η παρέμβαση της κ. Κουτζαμάνη έγινε μετα τις δηλώσεις της βουλευτή των ΑΝΕΛ Στ. Ξουλίδου η οποία, σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι της πρότειναν χρηματικό ποσό για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την καταγγελία της κ. Ξουλίδου επιβεβαίωσε τηλεφωνικώς και ο αρχηγός του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Η κ. Ξουλίδου αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της». Όπως υποστήριξε, ο συνομιλητής της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

Ο κ. Καμμένος από την πλευρά του δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που του ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά» και κατονόμασε τον κ. Γιώργο Σούκουρη «στέλεχος της ΝΔ».

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα του κ. Παναγιωτόπουλου ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με αφορμή δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος επικαλούμενος δημοσιεύματα είχε πει πως επιχειρηματίες συγκεντρώνουν χρήματα για δωροδοκίες βουλευτών, εν όψει της προεδρικής εκλογής.

Μετά την εξέταση μαρτύρων, πολιτικών και άλλων, ο εισαγγελέας, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, έθεσε στο αρχείο τη σχετική δικογραφία, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Κατάρ

Peristeri News

Συρεγγέλα στο Περιστέρι: Στις 9 Ιουνίου η Δυτική Αθήνα στέλνει ηχηρό μήνυμα στήριξης της ΝΔ

Peristeri News

Δ. Μιχαηλίδου: Όλοι οι συμπολίτες μας με οφειλές έως 30.000 ευρώ μπορούν πλέον να λάβουν σύνταξη

Peristeri News

Leave a Comment