Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τίτλοι τέλους για τα μαύρα ταξί



Πτώχευση κήρυξε χθες η εταιρεία «Manganese Bronze» που κατασκευάζει τα παγκοσμίως γνωστά μαύρα ταξί του Λονδίνου.

Πτώχευση κήρυξε χθες η εταιρεία «Manganese Bronze» που κατασκευάζει τα παγκοσμίως γνωστά μαύρα ταξί του Λονδίνου, καθώς δεν κατόρθωσε να συμφωνήσει στην αναδιάρθρωση των χρεών της με τους πιστωτές της.

Η Manganese Bronze, που κατασκευάζει τα μαύρα ταξί από το 1948, ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες για να εξασφαλίσει την χρηματοδότησή της απέτυχαν. Η εταιρεία απασχολούσε 288 άτομα στο Κάβεντρι και αναμένεται να περάσει στον έλεγχο της λογιστικής PricewaterhouseCoopers

Η Manganese Bronze είχε συνομιλίες το σαββατοκύριακο με τους ιθύνοντες της κινεζικής κατασκευάστριας αυτοκινήτων Geely, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα πακέτο διάσωσης. Η Geely ήδη κατέχει το 20% της εταιρείας, αλλά οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν και η Manganese Bronze ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές δεν μπορούν να συμφωνήσουν.

Η κατασκευάστρια των μαύρων ταξί πέρασε 12 καταστροφικούς μήνες. Νωρίτερα τον Οκτώβριο, αναγκάστηκε να ανακαλέσει 400 αυτοκίνητα, αφότου διαπιστώθηκαν βλάβες στα τιμόνια. Ταυτόχρονα, ανέστειλε τις μετοχές της και προειδοποίσε ότι η οικονομική της κατάσταση θα ήταν «ασαφής» μέχρι να βρει τρόπο να επισκευάσει τις βλάβες.

Το καλοκαίρι η Manganese απήλαυσε μίας μεγαλοπρεπούς διαφήμισης κατά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όταν οι Spice Girls χόρεψαν στην οροφή πέντε μαύρων ταξί. Ωστόσο, η λάμψη ήταν για λίγο καθώς η εταιρεία αποκάλυψε μία «μαύρη τρύπα» 3,9 εκατομμυρίων λιρών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment