Viber
PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Ανακαλύπτοντας την «σκοτεινή ύλη» (video)



Μια κάμερα 570 εκατομμυρίων πίξελ θα σαρώσει περίπου 300 εκατομμύρια γαλαξίες τα επόμενα πέντε χρόνια με στόχο να ανακαλύψει τη φύση της σκοτεινής ύλης.

Μια κάμερα 570 εκατομμυρίων πίξελ θα σαρώσει περίπου 300 εκατομμύρια γαλαξίες τα επόμενα πέντε χρόνια με στόχο να ανακαλύψει τη φύση της σκοτεινής ύλης, η οποία θεωρείται πως είναι υπεύθυνη για την ολοένα και ταχύτερη διαστολή του Σύμπαντος, όπως γράφει το BBC Science.

Η πρώτη εικόνα που λήφθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου αποτυπώνει το σμήνος γαλαξιών Fornax. Σταδιακά θα μελετήσει 100.000 σμήνη γαλαξιών – τις μεγαλύτερες σταθερές δομές που γνωρίζουμε – και 4.000 σουπερνόβα, τις φωτεινές ωδίνες θανάτου των άστρων.

Η τεράστια – και τόσο σημαντική – αυτή έρευνα γίνεται πραγματικότητα ως κοινοπραξία μεταξύ των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βραζιλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας. Η κάμερα DECam είναι τοποθετημένη στο τηλεσκόπιο Blanco του παρατηρητηρίου Tololo Inter-American στην έρημο Ατακάμα της Χιλής.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την εγκατάσταση της κάμερας:



Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

WWF Ελλάς: 3.000 τόνοι αποτσίγαρα στις παραλίες κάθε χρόνο

Peristeri News

Η Νέα Ζηλανδία μειώνει τους στόχους για το μεθάνιο

Peristeri News

«Ωρολογιακή βόμβα» οι μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν στην πανδημία

Peristeri News

Leave a Comment