PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσίπρας: Σταθερή Ευρώπη χωρίς μνημόνια



Ενα ευρύ φάσμα ψηφοφόρων επιχειρεί να πείσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ενα ευρύ φάσμα ψηφοφόρων επιχειρεί να πείσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αφού καταγγέλλει το μνημόνιο, θεωρεί ότι το ευρώ δεν μπορεί να αποτελεί «φετίχ», είναι υπέρ της σταθερής Ευρώπης, αλλά χωρίς μνημόνια, ενώ υποστηρίζει ότι αν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, θα διαλυθεί την ίδια μέρα η ευρωζώνη.

«Το μνημόνιο το καταγγέλλει η ψήφος του λαού, όχι εμείς» υπογράμμισε από την Ομόνοια, όπου πραγματοποίησε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση ο κ. Τσίπρας, ενώ σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής ανέφερε ότι αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει μια αριστερή κυβέρνηση, όλοι στην Ευρώπη θα ξέρουν ότι το μνημόνιο θα είναι νεκρό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του χθες τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με τους Ευρωπαίους θα συζητήσει με ειλικρίνεια, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η εσωτερική υποτίμηση, ωστόσο πρόκειται να υποστηρίξει ότι στόχος της Ελλάδας είναι οι θεσμικές αλλαγές.

Σε ερώτηση τι θα κάνει αν δεν γίνει τελικά αποδεκτό το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε πως αν μας πουν σε όλα «όχι», σημαίνει ότι έχουν στόχο να εξοντώσουν τον λαό και ότι θέλουν το τέλος της ευρωζώνης.

Αν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η ευρωζώνη, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, ενώ σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος να βάλει υπογραφή αποδοχής στα αιτήματα των εταίρων ήταν σαφής: «Οι δικοί μας αγωνιστές δεν υπέγραψαν στα ξερονήσια και με ρωτάτε αν θα υπογράψω;» και συνέχισε: «Αν πούμε ότι υπάρχει σχέδιο Β, είναι σαν να λέμε ότι στον πόλεμο πάμε για να χάσουμε».

Για μία ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε, είναι μέρος της κρίσης, ενώ ανέφερε ότι το μοναδικό σημείο επαφής με τους Ανεξάρτητους Ελληνες είναι η αντιμετώπισή της.

Στο μεταξύ, νέα σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή τη φράση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας «τζογάρει για το λόμπι της δραχμής», όμως -όπως υπογραμμίζει- την απάντηση θα του τη δώσει την Κυριακή ο λαός με την ψήφο του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment