Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Αϊτής



Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αϊτής, Γκαρί Κονίγ, στον πρόεδρο της χώρας Μισέλ Μαρτελί, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Λουί-Ζεν Λεβαγιάν.

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αϊτής, Γκαρί Κονίγ, στον πρόεδρο της χώρας Μισέλ Μαρτελί, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Λουί-Ζεν Λεβαγιάν.

«Θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένος να σας υποβάλω την παραίτησή μου», γράφει ο Κονίγ στην επιστολή που απηύθυνε στον πρόεδρο.

Αντίγραφό της έλαβε και ο Λεβαγιάν, λόγω της ιδιότητάς του ως πρόεδρος της Βουλής.

Τις τελευταίες ημέρες επικρατούσε ένταση στους κόλπους της κυβέρνησης, λόγω των διαφωνιών που είχαν προκύψει μεταξύ του Κονίγ και πολλών υπουργών.

Ο διορισμός του Κονίγ στην πρωθυπουργία είχε εγκριθεί από τους βουλευτές τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Κονίγ, πρώην γιατρός εργαζόμενος στον ΟΗΕ, ήταν ο τρίτος πρωθυπουργός που διόρισε ο Μαρτελί από τον Μάιο του 2011 αφού η Βουλή δεν ενέκρινε τους διορισμούς των δύο πρώτων.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Συρία: Διαδοχικές επιθέσεις σε αρκετά σημεία της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment