Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πέθανε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος σε ηλικία 59 ετών



Πέθανε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και νυν γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο 59χρονος πολιτικός υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ βρισκόταν στην Ακτή Καλογριάς στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Όταν ένιωσε αδιαθεσία κατέρρευσε και κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να του παρέχουν ΚΑΡΠΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος δεν μπόρεσε να επανέλθει μετά την ανακοπή. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής, όμως είχε ήδη χάσει τη ζωή του από έμφραγμα, παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών για περίπου μία ώρα να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ποιος ήταν ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος γεννήθηκε στη Βέροια.

Σπούδασε Διοίκηση και Οικονομία στο ΑΤΕΙ Λάρισας (Τμήμα Λογιστικής) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Εργάστηκε ως εφοριακός στη Βέροια και την περίοδο 2004-2008 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΚΕ Εφοριακών Ημαθίας – Πέλλας – Πιερίας.

Διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Ημαθίας, με αρμοδιότητες στους τομείς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Από το 2010 έως το 2025 κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουνίου 2012, και επανεξελέγη τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Το 2019 αναδείχθηκε ξανά πρώτος βουλευτής Ημαθίας.

Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2023 υπηρέτησε ως Υφυπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητα στη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 29 Αυγούστου 2023 ανέλαβε την προεδρία της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, θέση που κράτησε μέχρι τον Μάρτιο του 2025.

Μέχρι και σήμερα, είχε την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πρόστιμο σε επιχείρηση τροφίμων στο Περιστέρι για ελλιπείς ενδείξεις

Peristeri News

Αναστέλλεται αύριο η απεργία των ταξί εξαιτίας της κακοκαιρίας

Peristeri News

Κλειστά τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή με απόφαση Περιφερειάρχη

Peristeri News

Leave a Comment