Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σέρβος τραυματίστηκε από πυρά στο βόρειο Κόσοβο



Νέα ένταση προκαλεί στις σχέσεις Βελιγραδίου – Πρίστινας ο τραυματισμός ενός Σέρβου από πυροβολισμό στο βόρειο Κόσοβο.

Ο Σέρβος Μίλαν Γιοβάνοβιτς δέχθηκε πυρά τα μεσάνυχτα, λίγα λεπτά αφού διέσχισε με το αυτοκίνητο του το αστυνομικό οδόφραγμα κοντά στην πόλη Ζβέτσαν. Τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Από το νοσοκομείο της Βόρειας Μιτρόβιτσας ανακοινώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα από βλήμα πυροβόλου όπλου στην αριστερή πλευρά του θώρακος. Η κατάσταση της υγείας του σήμερα είναι σταθερή και δεν διατρέχει κίνδυνο για την ζωή του.

Ο ίδιος δήλωσε σε σερβικά ΜΜΕ ότι δεν γνωρίζει από πού προήλθαν τα πυρά, ανέφερε ωστόσο ότι το περιστατικό συνέβη εντός της περιοχής όπου βρίσκεται η στρατιωτική – αστυνομική βάση «Μπίστριτσα» στην πόλη Ζβέτσαν.

Από την αστυνομική διοίκηση του Κοσόβου ανακοινώθηκε ότι «δεν υπήρξε καμία εμπλοκή αστυνομικών χθες το βράδυ σε περιστατικό με πυροβολισμούς».

Από την πλευρά του, το γραφείο για το Κόσοβο της σερβικής κυβέρνησης θεωρεί βέβαιο ότι πυροβόλησαν οι Κοσοβάροι αστυνομικοί και κατηγορεί την κυβέρνηση του Άλμπιν Κούρτι για προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης του σερβικού πληθυσμού στο Κόσοβο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία

Peristeri News

Τραμπ: Ο εναέριος χώρος της Βενεζουέλας θα κλείσει στο σύνολό του

Peristeri News

Ιστορική Λειτουργία, Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας μαζί στον θρόνο της πίστης

Peristeri News

Leave a Comment