PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 13/1



Ξεκινάει η δεύτερη κινηματογραφική εβδομάδα του Ιανουαρίου με πέντε νέες ταινίες να κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη μεγάλη οθόνη.

Ξεχωρίζουν το δραματικό «Για Πάντα Κοντά σου» του Ουμπέρτο Παζολίνι, η κομεντί «Τι Βλέπουμε Όταν Κοιτάμε τον Ουρανό;» του Γεωργιανού Αλεξάντρ Κομπερίτζε και το σινεφίλ βιογραφικό δράμα «Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ» του Όσκαρ Ρέλερ. Από τις πιο πολυσυζητημένες, η επιστροφή του «Scream», με την πέμπτη εκδοχή του σίκουελ να προσπαθεί να σκορπίσει και πάλι τον τρόμο. Μια περιπέτεια σε σκηνοθεσία Σάιμον Κίνγκμπεργκ και ένα περιπετειώδες animation.

«Για Πάντα Κοντά σου»

Δραματική ταινία, βρετανικής και ιταλικής παραγωγής του 2020. Όταν ο Τζον, ένας 34χρονος χήρος διαγιγνώσκεται με μονάχα λίγους μήνες ζωής, προσπαθεί να βρει μια καινούργια, τέλεια οικογένεια για τον μόλις τριών χρονών γιο του, αποφασισμένος να τον προστατεύσει από την φριχτή πραγματικότητα, όταν εκείνος θα έχει πια φύγει. Παρά την αρχική του σιγουριά, ο Τζον σταδιακά αρχίζει να γεμίζει αμφιβολίες σχετικά με το τι ψάχνει σε μια τέλεια οικογένεια. Πώς μπορεί να κρίνει ποια είναι η ιδανική οικογένεια από μια σύντομη συνάντηση; Ξέρει αρκετά καλά το παιδί του, ώστε να κάνει μια τέτοια επιλογή γι’ αυτόν; Καθώς ο Τζον αγωνίζεται να βρει μια σωστή απάντηση, φτάνει στο σημείο να εξετάσει επιλογές που δεν θα σκεφτόταν ποτέ.

Σκηνοθεσία: Ουμπέρτο Παζολίνι
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Νόρτον, Ντανιέλ Λαμόντ, Νίαμ Μαγκρέντι, Βαλένα Κέιν

«Τι Βλέπουμε Όταν Κοιτάμε τον Ουρανό;»

Κομεντί, γεωργιανής και γερμανικής παραγωγής του 2021. Όταν η Λίζα και ο Γκιόργκι συναντιούνται τυχαία σε έναν δρόμο της γεωργιανής πόλης Κουτάισι, ο έρωτας τους χτυπά σαν κεραυνός. Είναι τόσο δυνατός κι αιφνίδιος που ξεχνούν ακόμα και να συστηθούν. Πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους, συμφωνούν να συναντηθούν την επόμενη μέρα. Όμως, μια κατάρα πέφτει πάνω τους. Θα καταφέρουν να βρεθούν ξανά; Κι αν ναι, θα μπορέσουν να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλον;

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Κομπερίτζε
Πρωταγωνιστούν: Γκιόργκι Μποκοροσβίλι, Βάκτανγκ Παντσουλίτζε, Άνι Καρσελάτζε, Γκιόργκι Αμπρολάτζε

«Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ»

Βιογραφικό δράμα, γερμανικής παραγωγής του 2020. Η ζωή και το έργο του φημισμένου Γερμανού σκηνοθέτη. Μια επιστολή αγάπης, που γίνεται ένα με το κινηματογραφικό σύμπαν του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, σκιαγραφώντας τις πολλαπλές όψεις της πιο εμβληματικής φιγούρας στην ιστορία του γερμανικού σινεμά: ιδιοφυής σκηνοθέτης, βασανισμένη ψυχή, ανυπόφορος ναρκισσιστής. Θαρρείς έχοντας επίγνωση ότι το νήμα της ζωής του θα κοπεί απότομα, ο Φασμπίντερ γύριζε ταινίες σαν να μην υπάρχει αύριο, βουτώντας ολοένα και πιο βαθιά στα σκοτεινά δωμάτια της γερμανικής ψυχής. Ένας φωτεινός κομήτης που ξεθώριαζε λίγο λίγο, κάνοντας παρέα στους τσακισμένους και καταραμένους του ήρωες.

Σκηνοθεσία: Όσκαρ Ρέλερ
Πρωταγωνιστούν: Όλιβερ Μασούτσι, Χάρι Πρινζ, Κάτια Ρίεμαν, Φέλιξ Χέλμαν

«Πράκτορες 355»

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2021. Ένα μυστικό όπλο υψίστης ασφαλείας πέφτει σε λάθος χέρια. Η πράκτορας της CIA Μέισον “Μέις” Μπράουν πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με την σκληροτράχηλη Γερμανίδα Μαρί, πρώην πράκτορα της MI6, την ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και την επιδέξια Κολομβιανή ψυχολόγο Γκρατσιέλα σε μια παράτολμη και θανατηφόρα αποστολή ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βρίσκονται και ένα βήμα μπροστά από την μυστηριώδη, Λιν Μι Σενγκ, που προλαβαίνει πάντα να ανατρέπει τα πλάνα τους. Η δράση εκτοξεύεται από το Παρίσι στο Μαρόκο και έπειτα στην Σαγκάη όπου η ομάδα πρέπει είτε να καταφέρει να συνεργαστεί και να σώσει τον κόσμο, είτε να πεθάνει.

Σκηνοθεσία: Σάιμον Κίνγκμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Τσαστέιν, Πενέλοπε Κρουζ, Φαν Μπίνγκμπινγκ, Ντάιαν Κρούγκερ, Λουπίτα Νιόγκο και τους Έντγκαρ Ραμίρεζ, Σεμπάστιαν Σταν

«Scream»

Τρόμου, αμερικανικής παραγωγής του 2022. Εικοσιπέντε χρόνια μετά τους αλλεπάλληλους βάναυσους φόνους που σόκαραν το φιλήσυχο Γούντσμπορο, ένας καινούργιος δολοφόνος βάζει ξανά την μάσκα Ghostface και αρχίζει να ακολουθεί μία παρέα εφήβων, για να επαναφέρει μυστικά από το θανατηφόρο παρελθόν της πόλης.

Σκηνοθεσία: Ματ Μπετινέλι-Ολπιν, Τάιλερ Γκίλετ
Πρωταγωνιστούν: Μελίσα Μπαρέρα, Κάιλ Γκάλνερ, Μέισον Γκούντινγκ, Μάικι Μάντισον, Ντίλαν Μινέτ, Τζένα Ορτέγα, Τζακ Κουέιντ, Μάρλι Σέλτον, Τζάσμιν Σαβοΐας Μπράουν, Σόνια Μπέν Αμμάρ, Κόρτνεϊ Κοξ, Ντέιβιντ Αρκέτ, Νιβ Κάμπελ

«Σχέδιο Διάσωσης»

Περιπετειώδες animation, αμερικανοκινεζικής παραγωγής του 2019. Η Απ και ο Εντ είναι αδέλφια και φλάμελ –αξιαγάπητα χνουδωτά ζώα στο σχήμα του ντόνατ– που ζουν σε ένα νησί των Γκαλαπάγκος το 1835. Ο Εντ, είναι γκρινιάρης, απαισιόδοξος και θέλει απεγνωσμένα να μοιάζει με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας. Αντιθέτως, η Απ είναι έξω καρδιά και δημιουργεί συνέχεια το χάος, γεγονός που την καθιστά ως αουτσάιντερ. Όταν οι αυθόρμητες πράξεις της Απ καταλήγουν να καταστρέψουν τις προετοιμασίες του επικείμενου Φεστιβάλ των Λουλουδιών, η Απ και ο Εντ εξορίζονται. Ακάθεκτη, όμως, η Απ οδηγεί τον Εντ στην άλλη άκρη του βουνού στην απαγορευμένη ζώνη σε αναζήτηση θαυμάσιων λουλουδιών, ώστε τα υπόλοιπα φλάμελ να τους επιτρέψουν να συμμετέχουν και πάλι στο Φεστιβάλ. Εκεί, προς έκπληξή τους, ανακαλύπτουν ένα μεγάλο μυστηριωδώς φωτεινό λουλούδι, το οποίο ανθίζει και με ένα μαγικό τρόπο καταπίνει την Απ και τον Εντ. Οι δυο τους πέφτουν απότομα μέσα σε μία πολύχρωμη πύλη χρόνου και καταφθάνουν σε ένα σπίτι της σύγχρονης Σαγκάης.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Σίλβερμαν, Ρέιμοντ Σ. Πέρσι

 

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 13/1-19/1
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 16/5

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 9/5

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 2/5

Peristeri News

Leave a Comment