PeristeriNews.gr
Πολιτική

Mνημόνιο συνεργασίας για την ενέργεια


Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα μεταξύ της ΔΕΗ και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών για την υλοποίηση επενδύσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των νοικοκυριών.

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα μεταξύ της ΔΕΗ και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών για την υλοποίηση επενδύσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των νοικοκυριών.

Το μνημόνιο, υπεγράφη κατά τη διάρκεια συνάντησης του Πρωθυπουργού στη Βουλή, με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό και τον Πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, Ματθαίο Σανταμούρη.

Πιλοτική εφαρμογή σε πέντε δήμους της Αττικής

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας η ΔΕΗ και το ΚΑΠΕ αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την ενεργειακή αναβάθμιση στον οικιακό τομέα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα νοικοκυριά που θα ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση χωρίς να καταβάλλουν άμεσα το αντίτιμο, αλλά αποπληρώνοντας τις παρεμβάσεις σε βάθος χρόνου και μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το έργο προβλέπει πιλοτική εφαρμογή σε 1000 περίπου κατοικίες σε πέντε Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη, τον Άγιο Δημήτριο, την Καισαριανή, το Περιστέρι και το Παλαιό Φάληρο.

Παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν ήδη αναληφθεί για τα κτήρια του δημόσιου τομέα, όπου συμμετέχουν σε πιλοτικό πρόγραμμα: 45 κτήρια δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Για το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 47 επιχειρήσεις ενεργειακών υπηρεσιών, αρκετές εκ των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό και μεταφέρουν τεχνογνωσία και κεφάλαια στην όλη διαδικασία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment