Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Απεργία για το συνταξιοδοτικό

Η τρίτη, σε διάστημα ενός μήνα, και δυναμικότερη γενική απεργία κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γαλλία.

Η τρίτη, σε διάστημα ενός μήνα, και δυναμικότερη γενική απεργία κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γαλλία.

Στα μέσα της ημέρας είχαν κινητοποιηθεί περίπου 500.000 διαδηλωτές, η μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη απεργία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, προβλέπει κυρίως την αύξηση του ελάχιστου ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 έτη από τα 60.

Η έγκριση του νόμου και από τα δύο σώματα, την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία, αναμένεται στο τέλος του Οκτωβρίου οπότε και ο νόμος θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τελική έγκριση.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Νέος βαλλιστικός πύραυλος προς την Τουρκία

Peristeri News

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Το στενό του Ορμούζ πρέπει να παραμείνει κλειστό

Peristeri News

Οι 3 όροι του Ιράν για τη λήξη του πολέμου

Peristeri News

Leave a Comment