Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ιρλανδίας



Στην κρίση που έχουν βιώσει Έλληνες και Ιρλανδοί, αλλά και στην αναγκαιότητα για κοινωνική συνοχή μεταξύ των χωρών της Ευρώπης αναφέρθηκαν ο Ιρλανδός πρόεδρος Μάικλ Χίγκινκς και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι και οι δύο λαοί υπέφεραν πολύ από την κρίση και πως ίσως οι Έλληνες υπέφεραν πιο πολύ από τους Ιρλανδούς, παρατήρηση με την οποία συμφώνησε και ο Ιρλανδός πρόεδρος.

Ο κ. Χίγκινκς δήλωσε πως όταν ανακαλεί στο μυαλό του αυτή την περίοδο διαπιστώνει πόση σημασία έχει η κοινωνική Ευρώπη και ότι θα πρέπει να υπάρχει κοινωνική συνοχή μεταξύ των χωρών.

«Η ύπαρξη κοινωνικής Ευρώπης είναι θεμελιώδους σημασίας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με συμμετοχή των λαών της Ευρώπης, «πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος να επανέλθει η εμπιστοσύνη των λαών».

«Έχουμε κοινό μέλλον και ότι θα πρέπει να εμβαθύνουμε στις σχέσεις μας στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Να κάνουμε πράγματα από κοινού», είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Χ. Δήμας: Την Πέμπτη στην κυκλοφορία τα 10 χιλιόμετρα του δρόμου Πάτρα – Πύργος

Peristeri News

Κυρανάκης: Θα αλλάξει ο τρόπος ανανέωσης στα διπλώματα οδήγησης

Peristeri News

Ανοιχτή εκδήλωση το Κίνημα Δημοκρατίας στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment