Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε εξέλιξη οι εργασίες της Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανέγνωσε το μήνυμά του με αναφορά στην αναγκαιότητα ενότητας των Εκκλησιών και με την επισήμανση επανάληψης της Συνόδου ύστερα από πέντε χρόνια.

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε τους προκαθημένους ότι ύστερα από αποστολή προσκλήσεων στους τέσσερις προκαθημένους των Εκκλησιών που δεν προσήλθαν στη Σύνοδο, μόνον οι δύο απάντησαν, έστω και με άρνηση – ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και ο Αντιοχείας Ιωάννης.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, τόνισε την ανάγκη ενότητας σ’ έναν κόσμο διασπασμένο και υπογράμμισε ότι «τίποτα δεν έχει χαθεί». «Χρειάζονται αγώνες και θυσίες» έσπευσε να προσθέσει.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Σχολικός τροχονόμος κλείνει λακκούβα έξω από σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Περιστέρι: Άμεση παρέμβαση απαιτεί επικίνδυνο σημείο στην Κωνσταντινουπόλεως

Peristeri News

Ίλιον: Ταξί αναποδογύρισε αφού μπήκε ανάποδα σε μονόδρομο

Peristeri News

Leave a Comment