PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας διοργάνωσαν στις 12:30 η ΟΛΜΕ και στις 13:00 η ΔΟΕ, καταγγέλλοντας τη λιτότητα στην Παιδεία και ζητώντας μόνιμους διορισμούς.

Η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι η φετινή σχολική χρονιά τελειώνει με 3000 κενά εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και συμπληρώνει ότι για τη νέα σχολική χρονιά η κατάσταση στην παιδεία αναμένεται να χειροτερέψει, καθώς παρά τις εξαγγελίες για 20.000 διορισμούς στην 3ετία, φαίνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας.

Στο ίδιο μήκος κύματος η ΔΟΕ σημειώνει ότι «φυσικά, οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί του κυρίου Φίλη ήταν μια απάτη. Ούτε καν οι υπεσχημένες οργανικές θέσεις για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων έχουν, μέχρι σήμερα, δοθεί. Η επόμενη μαύρη σελίδα περιλαμβάνει τη δραστική μείωση των προσλήψεων ακόμη και αναπληρωτών εκπαιδευτικών».

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από 11.00 έως 14.00 για την πρωινή βάρδια και από 14.00 έως 17.00 για την απογευματινή, ενώ η ΔΟΕ  κήρυξε στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και για τρεις του απογευματινού (11.30 – 14.00 και 14.00 – λήξη).

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Peristeri News

Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Κατασχέθηκαν 2,5 κιλά ναρκωτικών

Peristeri News

Περιστέρι: Τους έκλεψαν τα εργαλεία και έγιναν καπνός (vid)

Peristeri News

Leave a Comment