Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: H Τουρκία υπονομεύει τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο



Εφαρμογή του σχεδίου του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας την Τουρκία ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τη σχετική συμφωνία. 

«Έστειλα επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον καλώ να εφαρμόσει την ομόφωνη συμφωνία», δήλωσε ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε πως ζητεί να υπάρξει νατοϊκή δύναμη ανατολικά των ελληνικών νησιών.

Όπως είπε, η Τουρκία έχει εγείρει νέες απαιτήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν τα νατοϊκά πλοία. «Η Τουρκία προσπαθεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε ουσιαστικά χθεσινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, η Άγκυρα μπλοκάρει τη νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο, μη αποδεχόμενη την επιστροφή των μεταναστών και προσφύγων στο έδαφός της.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι το επιχειρησιακό πλάνο του ΝΑΤΟ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, γιατί προβάλλει αντιρρήσεις η Τουρκία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Κυρανάκης: Τα τρόλεϊ υπηρέτησαν αποτελεσματικά την Αττική για πάνω από μισό αιώνα

Peristeri News

Μ. Καρυστιανού: Ένα κίνημα πολιτών θα φέρει τη λύση στην Ελλάδα

Peristeri News

Χ. Δήμας: Την Πέμπτη στην κυκλοφορία τα 10 χιλιόμετρα του δρόμου Πάτρα – Πύργος

Peristeri News

Leave a Comment