PeristeriNews.gr
Κοινωνία

8ος Παγκόσμιος Τελικός του F1 in Schools Yas Marina – Abu Dhabi


Tην Ελλάδα εκπροσωπεί η ομάδα GFP των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου

H Ferrari World στο Abu Dhabi και η πίστα Yas Marina ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν τις 33 ομάδες Πρωταθλητών του Διαγωνισμού F1 in Schools, που προέρχονται από 22 χώρες του κόσμου, στα τέλη Οκτωβρίου, όταν όλοι συγκεντρωθούν στο Abu Dhabi για τον 8ο Παγκόσμιο Τελικό Διαγωνισμό του F1 in Schools.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η ομάδα Ground Force Project από τη Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, στην Αθήνα. (Για να δείτε ένα βίντεο αφιέρωμα στην ομάδα του σχολείου επιλέξτε εδώ.)

Οι μαθητές προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές στα μοντέλα αυτοκίνητα F1 που έχουν ετοιμάσει, ολοκληρώνοντας τις παρουσιάσεις τους και τα portfolio τους. Προετοιμάζονται πυρετωδώς για τρεις ημέρες έντονου συναγωνισμού με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Bernie Ecclestone F1 in Schools και την απόκτηση των υποτροφιών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου στους νικητές.

Η ετήσια αυτή διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου, παράλληλα με το 2012 FORMULA 1 ETIHAD AIRWAYS ABU DHABI GRAND PRIX, και θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν, ενώ για κάποιους από αυτούς θα είναι και το πρώτο τους υπερατλαντικό ταξίδι. Ανάμεσα στις χώρες που θα διαγωνιστούν για πρώτη φορά είναι η Ελλάδα, η Αυστρία, το Μεξικό και η Ιορδανία.

Ο διαγωνισμός F1 in Schools είναι η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία, με 40 χώρες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, από την Κένυα ως το Κουβέϊτ, από το Καζακστάν ως το Βιετνάμ και πολλά άλλα κράτη. Η ισχύς της Formula 1 και η πρόκληση του σχεδιασμού, δημιουργίας, ελέγχου και δοκιμής μίας φουτουριστικής μινιατούρας αυτοκινήτου F1 έχει συναρπάσει πάνω από 20 εκατομμύρια μαθητές, καθώς πάνω από ένα εκατομμύριο μαθητές εμπλέκονται στο πρόγραμμα κάθε χρόνο από περισσότερα από 20.000 σχολεία.

Ο Andrew Denford, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Διαγωνισμού F1 in Schools, ατενίζει στο μέλλον και λέει: «Έχουμε περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 in Schools και είμαι σίγουρος ότι όλες οι ομάδες είναι ενθουσιασμένες και ίσως λίγο αγχωμένες για το ταξίδι τους στο Abu Dhabi. Ο στόχος για τα μέλη κάθε διαγωνιζόμενης ομάδας είναι αναμφίβολα να σηκώσουν στους ώμους τους το πολυπόθητο τρόπαιο Bernie Ecclestone του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, και γνωρίζω ότι αυτή θα είναι η πιο δύσκολη κούρσα για όλους αυτούς τους μαθητές. Όμως είτε κερδίσουν είτε όχι, ένα είναι σίγουρο: το ταξίδι τους θα αποτελέσει μία μοναδική και διαφωτιστική εμπειρία, καθώς θα γνωρίσουν συνομήλικούς τους με διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες και τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν και πολύτιμες δεξιότητες ζωής μέσα από την συνεργασία τους και την ευγενή άμιλλα με τις άλλες ομάδες στην προσπάθειά τους να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα όριά τους και να πετύχουν την πολυπόθητη νίκη.»

«Πρωτίστως, ο διαγωνισμός F1 in Schools σχεδιάστηκε με στόχο να δραστηριοποιήσει τους μαθητές σε βασικούς τομείς μάθησης, όπως είναι η Φυσική και η Χημεία, η Τεχνολογία, η Μηχανολογία και τα Μαθηματικά, που αποτελούν πολύτιμα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική πορεία των μαθητών σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα στους μαθητές, και, αν και οι συμμετέχοντες θα καταφέρουν να διακριθούν για την δέσμευσή τους και αφοσίωσή τους στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μοντέλου F1 που θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του διαγωνισμού, αυτό που είναι εξίσου μεγάλης σημασίας είναι το γεγονός ότι θα γίνουν άξιοι εκπρόσωποι της χώρας τους και θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους έχοντας αποκτήσει μοναδικές και καταλυτικές για την υπόλοιπη ζωή τους εμπειρίες. Το Abu Dhabi σίγουρα θα αλλάξει τη ζωή όλων αυτών των νέων ανθρώπων και όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσει αυτή η υπέροχη εβδομάδα εκεί.»

Ο Άκης Γκίργκης, μαθητής των Eκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου και αρχηγός της ομάδας Ground Force Project λέει για τη συμμετοχή των ελλήνων μαθητών σ’ αυτό τον έγκυρο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο διαγωνισμό: «Έχοντας κερδίσει το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 in Schools ετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που αποτελεί πραγματική πρόκληση για εμάς. Πρέπει να πω ότι η προοπτική του να ταξιδέψουμε στο Abu Dhabi, να επισκεφτούμε το Ferrari World και την πίστα Yas Marina μας έχει ενθουσιάσει. Βέβαια, αυτό που παράλληλα πυροδοτεί τις προσπάθειές μας και τις φιλοδοξίες μας είναι η ευκαιρία που θα μας δοθεί να συναντήσουμε και να συναγωνιστούμε με όλες τις Πρωταθλήτριες ομάδες του F1 in Schools από όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αυτό αναπόφευκτα έχει αντίκτυπο και στον προϋπολογισμό και τη χρηματοδότηση της ομάδας μας. Ωστόσο, προσπαθούμε να αντισταθμίσουμε τις οικονομικές δυσχέρειες και τις ελλείψεις σε υλικά και πηγές με σκληρή δουλειά και μια επινοητική και εφευρετική προσέγγιση επίλυσης των όσων προβλημάτων έχουμε αντιμετωπίσει έως τώρα. Το έργο μας δεν είναι εύκολο, αλλά όλοι μας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Τα οικονομικά μας μπορεί να είναι πενιχρά αλλά τα όνειρά μας και οι προσδοκίες μας είναι μεγάλες.»

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον Παγκόσμιο Τελικό διαγωνισμό F1 in Schools αποτελούνται από τρία έως έξι μέλη και έχουν κερδίσει την πρώτη θέση στον αντίστοιχο Εθνικό διαγωνισμό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να κερδίσουν και σχετικό Τοπικό διαγωνισμό, προκειμένου να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Έξι από τις ομάδες θα είναι ομάδες συνεργασίας, καθώς δύο ομάδες από διαφορετικές χώρες θα συνδυάσουν και θα συνενώσουν τις δεξιότητές τους και θα συναγωνιστούν άλλες ομάδες σύμπραξης καθώς και εθνικές πρωταθλήτριες ομάδες. Αυτή είναι μια επιπλέον ευκαιρία που θα δοθεί στις εθνικές επιλαχούσες ομάδες. Οι ομάδες σύμπραξης επικοινωνούν μεταξύ τους με εικονικές τεχνολογίες όπως η CISCO WebEx πριν την πρώτη τους φυσική συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί όταν φτάσουν στο Abu Dhabi.

Ο τελικός διαγωνισμός F1 in Schools θα διεξαχθεί με την βοήθεια και υποστήριξη πολλών χορηγών, συμπεριλαμβανομένων τις Πίστας Yas Marina, της Ferrari World, των αερογραμμών Etihad, της Pirelli, της Ηexagon Metrology, του IET και του City University London.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ F1 IN SCHOOLS 2012

Αυστραλία Cold Fusion Brighton, Aδελαΐδα

Aυστραλία Team Spectra Kew & Kyabram

Aυστρία The Red Cheetah Judenburg

Μπαχρέιν Team 7th Gear Isa Town

Καναδάς Bob-CAD Blazing Arrow Toρόντο

Τσεχική Δημοκρατία Blood Elites Kolin

Αγγλία Rush Odiham

Γερμανία AERO GP Αμβούργο

Ελλάδα Ground Force Project Aθήνα

Iρλανδία Team Quasar Tipperary

Ιορδανία Sabeg La7eg Amman

Kένυα PTK02 – Duma Racing Molo

Mαλαισία Panthera F1 Penang

Mαλαισία Aeromach F1 Selangor

Mεξικό Chilango Racing Team Πόλη του Μεξικού

Πορτογαλία Legacy Braga

Πορτογαλία PIXEL MONSTER F1 Braga

Σκωτία Aeroflux 2.0 Aberdeen

Σιγκαπούρη AeroPhoenix Κεντρική Σιγκαπούρη

Νότια Αφρική Flatline Sandton

Νότια Αφρική Accelero Maritzburg

Ην. Αραβικά Εμιράτα Blackbird X Dubai

Ην. Αραβικά Εμιράτα Safire Racing Dubai

Ηνωμένο Βασίλειο Team Ignite Potters Bar

ΗΠΑ Team Shift Cobb

Ουαλία Team Fast Lane Racing Bangor

Ουαλία Motion Racing Haverfordwest

Oμάδες Συνεργασίας

Aυστραλία & Γερμανία Rapid Motion Sydney/Reinbek

Καναδάς & ΗΠΑ Velox F1 Toρόντο/Manatee

Καναδάς & Κορέα CanroK Brandon/Σεούλ

Αγγλία &ΗΠΑ* Venator F1 Devonport/Elizabethtown

Iρλανδία & Σιγκαπούρη Aptus Racing Carlow/River Valley

Ην.Αραβ.Εμιράτα &

Γερμανία Synergy Dubai/Einhard

*Τα μέλη της ομάδας των ΗΠΑ δε θα ταξιδέψουν στο Αbu Dhabi.

Χορηγοί – Υποστηρικτές της Eλληνικής Ομάδας Ground Force Project

  • Αρτοβιομηχανία «Καραμολέγκος»
  • Εταιρεία Πληροφορικής «SolidWorks»
  • Τραπεζικός Όμιλος «ALPHA BANK»
  • Αεροπορική εταιρεία «Etihad Airways»
  • Μεταφορική «DHL»
  • Εκτυπωτικές Λύσεις Γραφείου & Παραγωγής «Konica Minolta»
  • Εταιρεία εισαγωγής και διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων και τεχνολογίας «lab New.Med»
  • Εταιρεία Εκτυπώσεων «OffsetCards»
  • Ταξιδιωτικό Γραφείο «GS Travel»
  • Εφαρμογές πληροφορικής «ANIMA»
  • Διαφημιστικά – Τουριστικά Ενδύματα «Κωνσταντίνος Μονάντερος»
  • Παραδοσιακά Προϊόντα «DeliCre»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment