PeristeriNews.gr
Κοινωνία

7η Γενική Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Περιστερίου


Συνήλθε, την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, η 7η κατά σειρά Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, στο Αμφιθέατρο του Επισκοπείου, τηρουμένων όλων των προβλεπομένων μέτρων για την προστασία από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Περιστερίου: «Στην ιερατική σύναξη παρέστησαν άπαντες οι ιερείς και οι διάκονοι της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως τους οποίους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Κατ’ αρχάς, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στο Σώμα τον απολογισμό του ενός έτους αρχιερατικής διακονίας στην Μητρόπολη Περιστερίου και πιο συγκεκριμένα για την πρόνοια και μέριμνα για την αποπεράτωση και ανακαίνιση των Ιερών Ναών, την ανακαίνιση των αιθουσών συσσιτίων, για την νομική κατοχύρωση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και για την άμεση λειτουργία του Ξενώνα βραχείας διαμονής συνοδών καρκινοπαθών όπως και του Ξενώνα φιλοξενίας απόρων φοιτητών από την επαρχία, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε σχετικά το ιερατικό σώμα για το μείζον θέμα της περιόδου που διανύουμε δηλαδή την πανδημία του Κορονοιού και για τις πνευματικές και οικονομικές συνέπειες αυτού. Γνώρισε στους Πατέρες πως η Ιερά Μητρόπολις προσπάθησε μέσα σε πνεύμα καταλλαγής και προσευχής να αντιμετωπίσει τις όποιες αντιδράσεις είτε αυτές προήλθαν από εξωεκκλησιαστικούς παράγοντες είτε από κύκλους ζηλωτών. Ο Σεβασμιώτατος εξήγησε στο ιερατικό σώμα πως κάθε ενέργεια της Μητροπόλεως όλο αυτό το διάστημα ήταν και είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις Εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου και τους νόμους της Πολιτείας.

Γνωστοποίησε πως όλο αυτό το διάστημα το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως δεν σταμάτησε αλλά πολύ περισσότερο εντατικοποιήθηκε προσφέροντας καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα 1740 μερίδες έτοιμου τυποποιημένου φαγητού και δέματα αγάπης.

Ακόμη, έγινε ενημέρωση και ο σχετικός προγραμματισμός για τις θερινές άδειες των ιερέων και διακόνων.

Τέλος, με πόνο ψυχής ενημέρωσε το σώμα των κληρικών της Μητροπόλεως για μία προσπάθεια κατασυκοφάντησης του έργου και της παρουσίας της Ιεράς Μητροπόλεως που παρατηρείται την τελευταία χρονική περίοδο και για τον λόγο αυτό έδωσε ευλογία την προσεχή Κυριακή των Αγίων Πάντων να διαβασθεί αντί κηρύγματος σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Ο Σεβασμιώτατος είχε τη χαρά να δεχθεί ερωτήσεις από τους Πατέρες, οι οποίες αφορούσαν τόσο ποιμαντικά όσο και διοικητικά θέματα, στις οποίες έδωσε τις δέουσες απαντήσεις και οδηγίες.

Η 7η ιερατική σύναξη είχε διάρκεια 4 ωρών και τελέσθηκε μέσα σε κλίμα αγαπητικής σχέσης και συνεργασίας.

Προ του “δι΄ ευχών” ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και να περάσουν μαζί με τις οικογένειες τους ένα όμορφο και ευλογημένο καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment