PeristeriNews.gr
Κοινωνία

6η θέση και 3 έπαινο απέσπασε η Πηνελόπη Μάγειρα


Η μαθήτρια της Σύγχρονης Σχολής Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου στον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομία και Διαστημικής

H μικρή Πηνελόπη Μάγειρα, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου της Σύγχρονης Σχολής Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου για δεύτερη συνεχή χρόνια αναδεικνύεται νικήτρια στις πρώτες θέσεις του 16ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής.

Έχοντας περάσει επιτυχώς τις πρώτες φάσεις του διαγωνισμού «Εύδοξος» και «Αρίσταρχος», έφτασε στην τρίτη και σημαντικότερη φάση του διαγωνισμού «Ίππαρχος» στην οποία κατέλαβε την 6η θέση Πανελλαδικώς που αντιστοιχεί στον τρίτο έπαινο.

Ο πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής διενεργείται κάθε χρόνο από το 1996 από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση των μαθητών με την επιστήμη της Αστρονομίας και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων κ.α. παρατηρητηρίων και η επιβράβευση των ερευνητικών τους ικανοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος μαθητής και η πρώτη μαθήτρια του διαγωνισμού με προσφορά του Ευγενίδειου Ιδρύματος Αθηνών και του Διευθυντή του κ. Διονύση Σιμόπουλου επισκέπτονται το καλοκαίρι τις εγκαταστάσεις της NASA.

Eνώ, οι πέντε πρώτοι μαθητές στη συνέχεια, συμμετέχουν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής ύστερα από ειδικές εξετάσεις με απαιτητικές ασκήσεις αστρονομίας, φυσικής και μαθηματικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment