PeristeriNews.gr
Δημοτικά

28o Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου: Απόφαση για παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Γ’ Αθήνας


Σύσκεψη φορέων του Περιστερίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου με θέμα το κλείσιμο του σχολείου.

Στη σύσκεψη το κύριο μήνυμα όλων των φορέων ήταν ότι ενδεχόμενο κλείσιμο του σχολείου θα επιφέρει την υποβάθμιση της περιοχής.

Συγκεκριμένα οι φορείς κατέληξαν ότι η συγχώνευση σχολικών μονάδων και το κλείσιμο σχολείου είναι ενάντια στο συμφέρον των κατοίκων της περιοχής και των παιδιών και πρόκειται για πρόταση που υπακούει στη λογική του οικονομικού εξορθολογισμού, δηλαδή του μικρότερου δυνατού κόστους για το αγαθό της παιδείας. Πρόκειται για λογική που στοιβάζει τα παιδιά μας σε μεγάλα δυσκίνητα και απρόσωπα τμήματα, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δυνατότητα αποτελεσματικής μάθησης. Πρόκειται για λογική που αντιμετωπίζει τα παιδιά μας ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπινες οντότητες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανάγκες και δυνατότητες.

Οι φορείς αποφάσισαν να μην αποδεχτούν τις παραπάνω λογικές και καλούν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 9 σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Γ’ Αθήνας (Μάκρης 5 Αιγάλεω).

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τη σύσκεψη ο σύλλογος απαιτεί:

1) Την απρόσκοπτη λειτουργία του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

2) Την άμεση ανέγερση νέου σύγχρονου σχολείου σε οικόπεδο που έχει αγοραστεί (κτήμα Ανευλαβή)

3) Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, με όρους σύγχρονους και ανθρώπινους

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, η Α ΕΛΜΕ Περιστερίου Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ¨Έλλη Αλεξίου, η ΟΓΕ Περιστερίου,  η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, το Παράρτημα Λογιστών Δυτικών Συνοικιών,  η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Περιστερίου και οι Σύλλογοι Γονέων 14ου Γυμνασίου, 2ου Γυμνασίου, 2ου Λυκείου, 20ου Δημοτικού και 2ου ΕΠΑΛ Χωράφας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment