PeristeriNews.gr
Πολιτική

28 νοσοκομεία της Αττικής για xορήγηση μεθαδόνης


Τη χορήγηση μεθαδόνης σε τουλάχιστον 28 νοσοκομεία της Αττικής ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Τη χορήγηση μεθαδόνης σε τουλάχιστον 28 νοσοκομεία της Αττικής ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η μείωση, αν όχι η κατάργηση, της λίστας της ντροπής εντός του φθινοπώρου είναι το στοίχημα που θέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας ότι στο δίκτυο μονάδων απεξάρτησης του ΕΣΥ θα εισαχθούν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

«Επτά χιλιάδες οικογένειες περιμένουν με αγωνία να μπουν τα παιδιά τους σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης και φοβούνται ότι δεν θα προλάβουν να τα κρατήσουν στη ζωή», επισήμανε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε «ότι θα δώσουμε λύση στο θέμα».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, μονάδες του ΟΚΑΝΑ θα λειτουργήσουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου στα εξής νοσοκομεία της Αττικής:

Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Σισμανόγλειο, Ελπίς, Αγία Όλγα, Παμμακάριστος, ΚΑΤ, Γεννηματάς, Ιπποκράτειο, Ερυθρός Σταυρός, Αμαλία Φλέμιγκ, Άγιος Σάββας, Πατησίων, Έλενα Βενιζέλου, Αλεξάνδρα, Αγία Ελένη, Άγιοι Ανάργυροι, 3ο και 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ, Πολυκλινική, Ανδρέας Συγγρός, Τζάνειο, Ασκληπιείο, ΙΚΑ Περάματος, Κρατικό Νίκαιας, Θριάσιο, Μεταξά και Αττικόν.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη μονάδα λειτουργεί ήδη στο Σωτηρία. Στόχος των υπευθύνων είναι η αποσυμφόρηση των κέντρων απεξάρτησης – δηλαδή, κάθε νοσοκομείο να αναλαμβάνει κατά μέσο όρο 120 χρήστες.

Το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη χορήγησης μεθαδόνης εντός του ΕΣΥ είναι πιο πιεστικό για τη Θεσσαλονίκη, αφού θα πρέπει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να έχουν οργανωθεί πέντε μονάδες του ΟΚΑΝΑ σε ισάριθμα νοσοκομεία της πόλης.

Σήμερα, οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη εξυπηρετούν 1.263 χρήστες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό ότι κάθε εβδομάδα 63 εξαρτημένοι ταξιδεύουν από τις Σέρρες για να τους χορηγηθεί μεθαδόνη.

Γι’ αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προγραμματίζει σε ότι αφορά την υπόλοιπη χώρα να λειτουργεί μία μονάδα σε νοσοκομείο κάθε νομού, ενώ θα εξετάζεται και η επέκταση εφόσον προκύπτουν επιπλέον ανάγκες.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι καταγγελίες για προνοιακά επιδόματα – μαϊμού.

Ενδεικτική η περίπτωση που αποκάλυψε χτες ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης για επιδημία επιβολής επιδόματος για άσθμα στη Λιβαδειά.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μπόλαρης τόνισε πως «ότι καταβάλλεται αχρεωστήτως επιβάλλεται να επιστραφεί», προσθέτοντας ότι οι εμπλεκόμενοι θα τιμωρούνται σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο.

Επιπλέον ανακοίνωσε την άμεση δημιουργία Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Επιδομάτων Πρόνοιας, μέτρο που, όπως εκτιμάται, θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση 250 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο έτος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment