PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

25 πράσινα σημεία ανακύκλωσης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με τη συμβολή της Περιφέρειας ΑττικήςΜια δράση που προάγει την λειτουργική συνεργασία που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Αττικής με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, αυτή τη φορά προς όφελος του Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο προώθησης της ανακύκλωσης μέσω ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου πλαισίου διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πρόκειται για την δημιουργία αρχικά 25 υπογειοποιημένων γωνιών ανακύκλωσης στους χώρους του Πανεπιστημίου προϋπολογισμού 1,250 εκ ευρώ, μέσω ενός δικτύου χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων και βιοαποβλήτων που θα χρηματοδοτήσει, θα εγκαταστήσει και θα λειτουργήσει ο ΕΔΣΝΑ.

Η υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης του έργου έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Π. Καλδή και του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ Κ. Μνηματίδης.

Το έργο προβλέπει την σταδιακή ανάπτυξη ενός ευρύτερου δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, εντός των γεωγραφικών ορίων του ΠΑ.Δ.Α. το οποίο θα αφορά τη συλλογή και τη μεταφορά των βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων,  που παράγονται στους χώρους ευθύνης του ΠΑ.Δ.Α. με σκοπό την παροχή,  στους 64.000 φοιτητές και εργαζομένους του ΠΑ.Δ.Α., σύγχρονων συστημάτων διαλογής στην πηγή διαφόρων ρευμάτων αποβλήτων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στην σημασία του έργου τόνισε ότι στόχος είναι η ενσωμάτωση των αρχών που έχει θέσει η Περιφέρεια για το νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω και της ανακύκλωσης, ο οποίος περιλαμβάνει ως τον πλέον δόκιμο τρόπο συλλογής των στερεών αποβλήτων το σύστημα Διαχείρισης στην Πηγή.

«Με την υπογραφή σήμερα του έργου για την δημιουργία 25 «πράσινων γωνιών» εντός του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εγκαινιάζουμε την αρχή υλοποίησης ενός ευρύτερου δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών για τους χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο.

Η δράση αυτή, έρχεται να συμπληρώσει ακόμη ένα κομμάτι του ολιστικού μας σχεδιασμού ως Περιφέρεια Αττικής για μια νέα προσέγγιση στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας, με επίκεντρο την διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση, ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα απορρίμματα που φθάνουν στις χωματερές. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο γωνιών ανακύκλωσης σε όλα τα σημεία της Αττικής, ενώ παράλληλα ενισχύσαμε τους δήμους με την δωρεάν διάθεση υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων, κάδων και άλλου ειδικού εξοπλισμού.

Έτσι λοιπόν, με βάση αυτό το αξίωμα, μέσα από την άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τον Πρύτανη κ. Καλδή, προχωρούμε στην υλοποίηση ενός σχεδίου που προάγει τις αρχές της ανακύκλωσης και εντάσσει τους φοιτητές σε έναν βιωματικό τρόπο προσέγγισης της αξίας της ανακύκλωσης.

Να ευχαριστήσω τον Πρύτανη για την συνεργασία και βέβαια τον ΕΔΣΝΑ και τον Πρόεδρο και Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Κόκκαλη για αυτή την συνεργασία. Ο ΕΔΣΝΑ διαθέτει τους πόρους, αλλά και την τεχνογνωσία που απαιτείται, ώστε να φέρει εις πέρας την δύσκολη αλλά καθοριστική για το μέλλον του πλανήτη μας αποστολή να διαμορφώσει τις συνθήκες που θα επιτρέψουν  την διατήρηση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου σε ένα φιλόξενο και χωρίς σκουπίδια περιβάλλον», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κος Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθηγητής Π. Καλδής, ανέφερε:

«Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη, για την ευεργεσία θα έλεγα, γύρω από το πράσινο και την ανάπτυξή του. Το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι ένα οικοσύστημα με 64.000 άτομα, το δεύτερο μεγαλύτερο στην Αττική, σε μια περιοχή που αγωνίζεται να αναπτυχθεί. Πρόκειται για μία ευεργεσία, στο να μπορέσουμε να δώσουμε νέες διαστάσεις στην οικολογία. Η υπογραφή του έργου έρχεται κοντά σε μια σημαδιακή ημερομηνία, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πού γιορτάζεται ευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια. Με τον Περιφερειάρχη Αττικής έχουμε αναπτύξει ένα πολύ καλό πλαίσιο συνεργασίας, κάνοντας μια, επιτρέψτε μου να πω, επένδυση για το μέλλον και το περιβάλλον, ενδυναμώνοντας το οικοσύστημα εντός του Πανεπιστημίου αλλά και αυτό που περιβάλλεται γύρω από αυτό, όπως είναι  η πόλη του Αιγάλεω. Ευχαριστούμε κύριε Περιφερειάρχη για την πολύτιμη συμβολή σας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Νίκος Χαρδαλιάς: Το απόστημα θα σπάσει

Peristeri News

Μετά το σάλο με το κύκλωμα εκβιαστών ανακατατάξεις στην Περιφέρεια Αττικής

Peristeri News

Περιφέρεια Αττικής: Οι αποφάσεις για το κλείσιμο ή μη των σχολείων λαμβάνονται από τους Δημάρχους

Peristeri News

Leave a Comment