• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

2.800 μετανάστες έφτασαν το τελευταίο 24ωρο στις ακτές της Σικελίας

Peristeri News
Μάι31/ 2014

Με αδιάκοπο ρυθμό συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών στις ακτές της Κάτω Ιταλίας.

Με αδιάκοπο ρυθμό συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών στις ακτές της Κάτω Ιταλίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, το τελευταίο εικοσιτετράωρο μεταφέρθηκαν στις ακτές της Σικελίας, στα πλαίσια της ανθρωπιστικής επιχείρησης «Mare Nostrum», περίπου 2.800 μετανάστες.

Οι σημαντικότερες επιχειρήσεις διάσωσης πραγματοποιήθηκαν από το ρυμουλκό «Asso 25», το οποίο μετέφερε στο λιμάνι του Ποτσάλλο 1.300 αλλοδαπούς. Παράλληλα, το πλοίο Libra μετέφερε στην ξηρά 450 άτομα και το πλοίο San Giorgio, 200 μετανάστες στην νήσο Λαμπεντούζα.

Η δήμαρχος όμως, Τζούζι Νικολίνι, έκανε γνωστό ότι το κέντρο υποδοχής του νησιού είναι κλειστό και ότι οι μετανάστες θα επιβιβασθούν με προορισμό άλλη περιοχή της Κάτω Ιταλίας σε πλοίο το οποίο θα φτάσει στην Λαμπεντούζα το απόγευμα.

Στους «απελπισμένους της θάλασσας» (ανάμεσά τους δώδεκα ανήλικα παιδιά και είκοσι εννέα γυναίκες, τρεις εκ των οποίων είναι έγκυες) προσφέρθηκε άμεσα η αναγκαία ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Στο Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας, τέλος, αποβιβάσθηκαν 837 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι διασώθηκαν από το πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού Euro και από το ταχύπλοο Peluso.