• Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020

Ρωσία: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε θερμοηλεκτρικό σταθμό

Avatar
Peristeri News
Ιούλιος11/ 2019

Ρώσοι πυροσβέστες κατέσβεσαν τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε σταθμό παραγωγής ενέργειας στην περιφέρεια της Μόσχας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και 13 ακόμη να τραυματιστούν.

«Έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, σε 12 άτομα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ένας άνθρωπος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο», ανέφερε αρμόδιος του κέντρου ιατρικής αντιμετώπισης καταστροφών, επισημαίνοντας ότι το πτώμα του ανθρώπου που έχασε την ζωή του βρέθηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Όλοι οι τραυματίες φέρουν εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού και ένας εξ αυτών διακομίσθηκε με ελικόπτερο σε ειδική μονάδα αντιμετώπισης εγκαυμάτων στο Παντόλσκ.

H πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό Ενέργειας-27, στην περιοχή Μιτίστσι βορειοανατολικά της Μόσχας, ο οποίος λειτουργεί με φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση, οι φλόγες έφθαναν σε ύψος 50 μέτρων και κατέκαιαν μια επιφάνεια 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) σe έναν αγωγό αερίου που τροφοδοτούσε τον σταθμό. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέπτυξαν περισσότερους από 150 πυροσβέστες, καθώς και δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, ελικόπτερα και τρένα.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, TASS

Ετικέτες: ,