PeristeriNews.gr
Πολιτική

18 χρόνια συμπληρώνονται από τα Ίμια


Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κρίση των Ιμίων στις 31 Ιανουαρίου του 1996, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν.

Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κρίση των Ιμίων στις 31 Ιανουαρίου του 1996, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν.

Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο, τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό.

Στις 14:30 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των οικογενειών των πεσόντων αξιωματικών.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με υπερηφάνεια κρατούν στη μνήμη και την καρδιά τους, τους ήρωές μας και συμμετέχουν αποτίοντας τον δικό τους φόρο τιμής, θυμίζοντας σε όλους ότι η θυσία τους είναι παράδειγμα και οδηγός για όλα τα στελέχη τους μπροστά στο υπέρτατο χρέος προς την πατρίδα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε χθες στη μνήμη των πεσόντων.

Ενός λεπτού σιγμή τήρησε η Βουλή στη μνήμη των θυμάτων των Ιμίων. Τη σχετική πρόταση υπέβαλε ο προεδρεύων Γ. Καλαντζής, ύστερα από συζήτηση που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος.

«Εκφράζω την τιμή της πολιτείας στη μνήμη των ηρώων των Ιμίων», είπε ο κ. Βενιζέλος. «Τιμή θα αποδώσουμε στους ήρωες όταν αποκαλύψουμε τι έγινε, πως έπεσε το ελικόπτερο και ποιες εντολές δόθηκαν από την κυβέρνηση Σημίτη», απάντησε ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση Σημίτη ως «κυβέρνηση της ντροπής».

Μάλιστα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνδύασε την επέτειο με τη συζήτηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι «την επέτειο της μαύρης νύχτας των Ιμίων στη Βουλή έχουμε ομολογία ήττας και υποχώρησης».

Ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι για το τι έγινε στα Ίμια εκείνη τη νύχτα «μπορούμε να μιλήσουμε όπου θέλετε», και πρότεινε αυτό να γίνει στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Επεσήμανε δε ότι ο κ. Καμμένος «τρέφεται» από την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Σημίτη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment