PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

16η Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΔΣΝΑ


Ενημέρωση Πρόεδρου ΕΔΣΝΑ προς τα μέλη της Ε.Ε. για τα έργα ΣΔΙΤ. Επανεξέταση οφειλομένων παλαιών συμβάσεων. Απόρριψη απορριμμάτων σε ανεξέλεγκτες χωματερές. Οι αποφάσεις της 16ης Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής.

– Ενημέρωση Πρόεδρου ΕΔΣΝΑ προς τα μέλη της Ε.Ε. για τα έργα ΣΔΙΤ

– Επανεξέταση οφειλομένων παλαιών συμβάσεων

– Απόρριψη απορριμμάτων σε ανεξέλεγκτες χωματερές

– Οι αποφάσεις της 16ης Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής

Την αποφασιστικότητα του ΕΔΣΝΑ να προχωρήσουν τα έργα της κατασκευής των 4 εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική επανέλαβε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Ε., τόσο για την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ, όσο και για τη βούληση από τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Task Force να προχωρήσουν τα συγκεκριμένα έργα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο, όπου παρουσιάστηκαν οι εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής και οι καθημερινές εργασίες διάθεσης των απορριμμάτων.

Παράλληλα αποφασίστηκε να κληθεί σε προσεχή συνεδρίαση της Ε.Ε. και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Ν. Μαντζούφας προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

«Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κεντρική Διοίκηση και τους συναρμόδιους φορείς, θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου να ξεπεράσουμε τα εμπόδια χρηματοδότησης και να αναπληρώσουμε το χαμένο χρόνο. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι υποδομές και να μη χαθούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ που προορίζονται για τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων. Πρόκειται για έργα αναγκαία για τους πολίτες και το περιβάλλον. Πρόκειται για έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας και εδώ να τονίσω ότι κανένας από τους υπαλλήλους που εργάζονται στον Σύνδεσμο δεν θα χάσει τη θέση του, ενώ δημιουργούνται νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σγουρός.

——————————–

Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. έγινε παράλληλα ενημέρωση σχετικά με την πορεία των οικονομικών δεδομένων του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ότι οι αποπληρωμές των χρεών προχωρούν με ομαλούς ρυθμούς παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος που κληρονόμησε ο ΕΔΣΝΑ. Οι μικρο – οφειλές παλαιών ετών προς τρίτους έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του γενικότερου νοικοκυρέματος να γίνουν προσπάθειες επανεξέτασης των παλαιών συμβάσεων και διακανονισμού των μεγάλων χρεών του παρελθόντος, ώστε ο Σύνδεσμος να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

«Με τη σωστή και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών μας προχωράμε βήμα βήμα στην εξόφληση των συσσωρευμένων χρεών πολλών ετών. Δίνουμε καθημερινά έναν σκληρό αγώνα για να ορθοποδήσει ο Σύνδεσμος. Στον αγώνα αυτό δυστυχώς δεν έχουμε τη συμπαράσταση της Κεντρικής Διοίκησης που δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ.

———————————-

Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε στο ζήτημα της απόρριψης απορριμμάτων σε ανεξέλεγκτες χωματερές για το οποίο η χώρα μας κινδυνεύει με την επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως τόνισε η συγκεκριμένη πρακτική ανήκει στο παρελθόν και θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να διασφαλιστεί το περιβάλλον και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι για την επίλυση του προβλήματος ο ΕΔΣΝΑ έχει ήδη δημοπρατήσει τις εργασίες αποκατάστασης 11 ΧΑΔΑ στην Αττική και στα νησιά με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει πραγματοποιήσει αεροφωτογράφιση των ΧΑΔΑ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν γίνεται περαιτέρω χρήση τους.

———————————-

Στην 16η Συνεδρίασή της, η Ε.Ε. αποφάσισε μεταξύ άλλων :

-Την διάθεση πίστωσης ποσού ύψους 5,5 εκ. € ως αντισταθμιστικά οφέλη έτους 2012, για τους Δήμους Φυλής, Ασπροπύργου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος.

-Την διάθεση πίστωσης ποσού 4 περίπου εκ. € για την αποπληρωμή χρεών προς εργολήπτριες εταιρείες που έχουν εκτελέσει εργασίες – υπηρεσίες στον Σύνδεσμο.

-Την κατακύρωση του ανοικτού επαναληπτικού διαγωνισμού για την συντήρηση και επισκευή 5 συμπιεστικών μηχανημάτων.

-Την πραγματοποίηση ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια λιπαντικών για τα μεταφορικά μέσα και μηχανήματα Δ/νσεων του ΕΔΣΝΑ.

-Την υποβολή φακέλου «Μελέτη Ανανέωσης, Τροποποίησης και Κωδικοποίησης των Περιβαλλοντικών Όρων της μονάδας θερμικής επεξεργασίας» στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ που αφορά στη λειτουργία του Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: Εντατικοποιούμε τους ελέγχους για το πασχαλινό τραπέζι

Peristeri News

Περιφέρεια Αττικής: Απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης των πολιτών

Peristeri News

Χρηματοδότηση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στον Δήμο Περιστερίου από την Περιφέρεια Αττικής

Peristeri News

Leave a Comment