PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός


Εγκρίθηκε μετά τα μεσάνυχτα ο Προϋπολογισμός του κράτους για το 2016 από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

«Ναι» ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ 145 βουλευτές της αντιπολίτευσης (Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) καταψήφισαν τον Προϋπολογισμό.

Απόντες από την ονομαστική ψηφοφορία ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Βαγιώνας, οι οποίοι δήλωσαν με επιστολές τους την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό αν ήταν παρόντες.Οι επιστολικές ψήφοι δεν προσμετρήθηκαν στο αποτέλεσμα, καθώς οι βουλευτές δεν απουσίαζαν σε αποστολή της Βουλής.

Τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπερψήφισαν 153 βουλευτές της συμπολίτευσης και τα καταψήφισαν 145 βουλευτές της Αντιπολίτευσης.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε οικονομικά ζητήματα, αλλά και στα θέματα της πολιτικής συναίνεσης και του προσφυγικού.

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Η κυβέρνηση μαζί με το λαό θα υπερασπιστεί τις συντάξεις, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016. Βασικό σημείο της τοποθέτησης του Πρωθυπουργού ήταν ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και «παράκεντρα της διαπλοκής» πολεμούν συστηματικά την κυβέρνηση για να την ρίξουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης κάλεσε την κυβέρνηση «να ετοιμάζει την απολογία της» και «να σταματήσει να πανηγυρίζει» καθώς, όπως είπε, οι ευθύνες της είναι τεράστιες.

Την εκτίμηση ότι η χώρα πηγαίνει «όπισθεν ολοταχώς σε όλα τα μέτωπα» εξέφρασε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι «ένας χρόνος διακυβέρνησης από την Αριστερά του κεφαλαίου ήταν αρκετός για να σπάσει η σαπουνόφουσκα περί διαχείρισης του καπιταλισμού».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για «γκρίζο, αδιαφανή και άδικο» προϋπολογισμό, με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο να εξηγεί ότι ο προϋπολογισμός αποτελεί αποτέλεσμα πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι το ασφαλιστικό να ψηφιστεί το νέο χρόνο με οικουμενική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment