• Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

10 οι νεκροί πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου

Peristeri News
Οκτ29/ 2015

Τους 10 φτάνουν σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι νεκροί του χθεσινού ναυαγίου με πρόσφυγες και μετανάστες, ανοιχτά της Εφταλούς, στη βόρεια Λέσβο.

Το απόγευμα της Πέμπτης σε ακτή νότια της Μήθυμνας εντοπίστηκε η σορός ενός ακόμα μετανάστη από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ σκάφος του Λιμενικού περισυνέλλεξε τη σορό μιας γυναίκας.

Το μεσημέρι εντοπίσηκαν οι σοροί δυο παιδιών ηλικίας περίπου τριών ετών και δυο ενηλίκων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Χθες Τετάρτη, από τη θάλασσα ανασύρθηκαν τρείς σοροί, δυο αγόρια ηλικίας περίπου έξι και ενός έτους και ένας ενήλικας άνδρας.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας, επίσης, κατέληξε στο Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν άλλο ένα μικρό κορίτσι.

Σημειώνεται ότι στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύονται 15 παιδιά, ενώ άλλα τρία μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση C130 σε ειδική παιδιατρική ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι διασωθέντες ναυαγοί ανέρχονται σε 242, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Πληροφορίες νωρίτερα έκαναν λόγο για περίπου 30 αγνοουμένους.

Σημειώνεται ότι σε τρία ακόμη ναυάγια στο Βόρειο Αιγαίο, χθες Τετάρτη, ακόμη επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.