PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Υπό διωγμό ο πρωτογενής τομέας


«Ο πρωτογενής τομέας είναι υπό διωγμό» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως φόροι και ασφαλιστικές εισφορές εξοντώνουν τους αγρότες. Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι καπηλεύεται την οργή των αγροτών κάνοντας «φτηνή δημαγωγία».

Μιλώντας σε σύσκεψη αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων στην Καρδίτσα, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η φορολογική κλίμακα ανέβηκε από το 13% στο 22-45%, ενώ παράλληλα υπήρξε αύξηση του κόστους παραγωγής από τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, στον ΕΝΦΙΑ για τους αγρότες και τα αγροτεμάχια.

Επίσης η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, τονίζοντας πως τα 20 δισ. ευρώ της νέας ΚΑΠ και ΚΑλΠ λιμνάζουν, την ίδια στιγμή που έχει προκληθεί χρηματοδοτική ασφυξία από τις τράπεζες και οι αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν. «Προειδοποιήσαμε πως πάνε σε εξόντωση του αγρότη. Αφαιρούν πάνω από το 60% του εισοδήματος του και δίνουν το τελειωτικό κτύπημα στη γεωργική παραγωγή. Όλα αυτά χωρίς ελπίδα, χωρίς σχέδιο», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται μια κοινωνική συμφωνία βασισμένη σε μια νέα σχέση κράτους – κοινωνίας- αγοράς. «Μία συμφωνία των Κοινωνικών Εταίρων η οποία θα διασφαλίζει τουλάχιστον για ένα μεσοδιάστημα τις σημερινές αποδοχές των Εργαζομένων και θα στοχεύει στη δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment