PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Φως στη δολοφονία των δύο αστυνομικών


Έντεκα άτομα οδηγούνται στον εισαγγελέα για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί την 1η Μαρτίου στην περιοχή του Ρέντη.

Έντεκα άτομα οδηγούνται στον εισαγγελέα για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί την 1η Μαρτίου στην περιοχή του Ρέντη. Όπως ανακοινώθηκε χθες από τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, στην αιματηρή συμπλοκή πήραν μέρος τέσσερα άτομα – ομογενείς από τη Ρωσία, εκ των οποίων συνελήφθησαν ένας 36χρονος και ένας 28χρονος, ενώ οι άλλοι δύο διαφεύγουν και από τους αρμόδιους αξιωματικούς πιθανολογείται ότι βρίσκονται στο εξωτερικό.

Από τους δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με γενετικό υλικό που βρέθηκε στο καλάσνικοφ, το οποίο εγκατέλειψαν μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο μετά τη συμπλοκή, φαίνεται ότι αυτός που πυροβόλησε είναι ο 28χρονος, ενώ από κηλίδες αίματος στο αυτοκίνητο προκύπτει ότι ένας από τους δύο που διαφεύγουν έχει τραυματιστεί.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης συνεργάστηκαν στενά και για πρώτη, ίσως, φορά με τέτοια αποτελεσματικότητα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η Ασφάλεια Αττικής και η ΕΥΠ, ενώ καθοριστικός ήταν ο ρόλος των εγκληματολογικών εργαστηρίων που εργάζονταν νύχτα-μέρα για την εξερεύνηση των στοιχείων και των πειστηρίων που τους παρέδιδαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι παρακολουθούσαν στενά τους ύποπτους όλο αυτό το διάστημα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η συμμορία που ενεπλάκη στο μακελειό, αποτελούνταν από έξι άτομα και συγκεκριμένα τους τέσσερις ομογενείς, που ήταν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο καταδίωκαν οι αστυνομικοί και δύο έλληνες συνεργοί τους.

Οι τέσσερις ομογενείς διέπραξαν την ένοπλη ληστεία στο περίπτερο στο Μενίδι, από όπου και ξεκίνησαν τα δραματικά γεγονότα, ενώ οι δύο Έλληνες ήταν τσιλιαδόροι και δεν τους ακολούθησαν.

Ωστόσο, ο ένας από αυτούς τους δύο μετέβη, μετά τη συμπλοκή, στο Μοσχάτο και τους παρέλαβε από σημείο κοντά στο εγκαταλελειμμένο όχημα, που είχαν χρησιμοποιήσει.

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν, ενώ συνελήφθησαν ακόμα δύο Αλβανοί που είχαν κλέψει τα εννέα αυτοκίνητα από έκθεση στη Νέα Ερυθραία στις 17 Ιανουαρίου, ένα από τα οποία είχαν δώσει στους δράστες της ληστείας και της συμπλοκής.

Οι άλλοι πέντε που συνελήφθησαν κρατούνται, γιατί βρέθηκαν στην κατοχή τους όπλα, ναρκωτικά και άλλα αντικείμενα.

Η έρευνα για την εγκληματική συμμορία θα συνεχιστεί, προκειμένου να διευκρινιστεί πλήρως η δράση της και τυχόν άλλες ενέργειες που έχουν διαπράξει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη: Διαπιστώνει ποινικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή

Peristeri News

Πόρισμα της ΝΔ για τα Τέμπη: Τα επτά λάθη που οδήγησαν στο δυστύχημα

Peristeri News

Επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη

Peristeri News

Leave a Comment