PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνελήφθη Ρώσος μεγαλέμπορος όπλων


Σε όλο τον κόσμο αναζητούνταν ο Ρώσος μεγαλέμπορος όπλων, αλλά στην Ελλάδα τού έβαλαν χειροπέδες.

Σε όλο τον κόσμο αναζητούνταν ο Ρώσος μεγαλέμπορος όπλων, αλλά στην Ελλάδα τού έβαλαν χειροπέδες.

Ο 48χρονος διωκόταν από τις αρχές του Περού με αγγελία διεθνών αναζητήσεων και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πέτυχαν τη σύλληψή του, πραγματοποιώντας οργανωμένη επιχείρηση στην Κρυοπηγή του νομού Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ρώσος κακοποιός ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν έντονα στο Περού και στην Κολομβία και η οποία διακινούσε παράνομα όπλα τύπου Καλάσνικοφ. Αντικείμενο της σπείρας ήταν η παράνομη διακίνηση όπλων από την Ιορδανία, με τελικό προορισμό την Κολομβία.

Οι περουβιανές αρχές τον αναζητούσαν για αδικήματα σε βάρος του κράτους τους και της εθνικής ασφάλειας.

Επίσης, τον αναζητούσαν για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας σε βάρος των κρατών της Κολομβίας, καθώς και του Περού.

Από τις περουβιανές αρχές εκτιμάται ότι μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης ακολούθησαν συστηματικά τη διαδρομή Ιορδανία – Κολομβία και κατάφεραν να διακινήσουν παράνομα περισσότερα από 10.000 πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αξιοποίησαν το δίκτυο πληροφοριών τους και έμαθαν πως ο 48χρονος Ρώσος μαζί με τη σύζυγό του είχε φτάσει στις 16 Αυγούστου για διακοπές στη Χαλκιδική, όπου και τον συνέλαβαν.

Δημοσιογραφικές πηγές λένε ότι η σύζυγος του έμπορου όπλων δεν φαίνεται να έχει καμία εμπλοκή στις συγκεκριμένες παράνομες δραστηριότητες και γι’ αυτό τον λόγο δεν συνελήφθη.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως η δραστηριότητα του 48χρονου δεν συσχετίζεται με το εμπόριο ναρκωτικών, που αναπτύσσεται σε μια σειρά από χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ακόμη, σημείωσαν πως η δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης συσχετίζεται με ομάδες που είχαν στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης στην Κολομβία.

Σήμερα οι αστυνομικοί αναμένεται να οδηγήσουν τον Ρώσο μεγαλέμπορο όπλων στον οικείο εισαγγελέα Εφετών.

Η σύλληψη πάντως του μεγαλέμπορου όπλων αποτελεί επιτυχία των αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μπόρεσαν να μάθουν ότι ο 48χρονος ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη

Peristeri News

Συνελήφθη 60χρονος για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Peristeri News

Μάστιγα η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment