PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Συγχώνευση της Wind και της Vodafone;


Έτοιμες εμφανίζονται δύο εκ των κορυφαίων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Εμπιστευτικές συζητήσεις για την συγχώνευση της Wind και της Vodafone βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες.

Έτοιμες εμφανίζονται δύο εκ των κορυφαίων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, η Vodafone και η Wind, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προς αντιμετώπιση του σκληρού ανταγωνισμού, εν μέσω κρίσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοικήσεις των δύο εταιρειών έχουν ξεκινήσει συζητήσεις το τελευταίο διάστημα με τους μετόχους, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι τίποτα το ανακοινώσιμο.

Σε περίπτωση που οι συζητήσεις αυτές ολοκληρωθούν και ληφθούν οριστικές αποφάσεις, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ελλάδος και της ΕΕ, τότε αλλάζει το σκηνικό του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας, καθώς θα δημιουργηθούν δύο πόλοι, η Cosmote και η νέα εταιρία που θα προκύψει.

Οι δύο εταιρίες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της συγχώνευσής τους, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα στιβαρό, «αντίπαλον δέος» στην θυγατρική του ΟΤΕ, Cosmote, η οποία διαθέτει σχεδόν το ήμισυ της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας.
Οικονομικοί παράγοντες τονίζουν, παράλληλα, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα σημάνει και μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας, λόγω των οικονομιών κλίμακος που θα προκύψουν σε κάθε επίπεδο, καθώς η ενοποιημένη εταιρία θα βρεθεί με διπλά δίκτυα πωλήσεων και αλληλοεπικαλυπτόμενα τμήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ελον Μασκ: Σχεδιάζει εφαρμογή για να ανταγωνιστεί το YouTube

Peristeri News

Μετά από σχεδόν δύο ώρες επανήλθαν facebook και instagram

Peristeri News

Προβλήματα με Facebook και Instagram – Οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν

Peristeri News

Leave a Comment